Na imanju prepunom bolesnih životinja kujica je iskopala rupu kako bi zaštitila svoje štence

Foto: SPCA Texas

NA JEDNOM imanju u Teksasu pronađeno je više od 40 životinja koje su živjele u groznim uvjetima. Njihova vlasnica držala ih je na lancima i u kavezima, a samo neke od njih imale su pristup vodi i hrani. Neke od životinja nisu doživjele spašavanje, njihova su tijela bespomoćno ležala na prašnjavoj površini. No za neke od njih spas je došao baš u pravi čas. Jedna od kujica u to je vrijeme na svijet bila donijela mlade. Bila je bez zaštite, a jako je sunce još više umaralo njezino napaćeno tijelo.

Jedino što ih je štitilo od sunčevih zraka bilo je maleno drvce i majka je znala da mora nešto učiniti. Iskopala je rupu za svoje bebe i na taj ih način zaštitila od sunca i topline. Zdravstveno stanje svih životinja s imanja bilo je katastrofalno. Većini je opala dlaka s tijela, imali su razne nametnike u tijelu, šugu, bili su izgladnjeli i dehidrirani.

No svi su završili u dobrim rukama i volonteri su naporno radili kako bi im pronašli stalan dom i ljude koji će im pružiti normalne uvjete za život. Kujica i njezini štenci pronašli su stalne domove, a nadamo se da i ostale životinje čeka ista sudbina. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.