Kraljica Elizabeta zbog jednog razloga nije htjela da joj unuka pokloni pse

Foto: Profimedia

KRALJICA Elizabeta II. bila je poznata po svojoj velikoj ljubavi prema korgijima te ih je posjedovala više od 30 tijekom svoje 70-godišnje vladavine.

Njezina slatka opsjednutost pasminom započela je u dobi od sedam godina, kad se oduševila nad dlakavim društvom svoje prijateljice i od svog oca zatražila korgija.

Iako je njezina strast prema korgijima ostala jaka tijekom cijelog života, pokojna kraljica donijela je bolnu odluku da ih prestane uzgajati 2015.

Kraljica je imala dva razloga

Princeza Beatrice htjela je svojoj baki 2014. godine pokloniti dva Norfolk terijera koje je okotio njen pas Ginger, no njezin je poklon kraljica odbila jer se bojala da bi zbog svojih godina mogla pasti preko njih i ozlijediti se.

"Kraljica je mislila da je to lijepa ponuda, ali ju je pristojno odbila", ispričao je tada izvor za Daily Express.

"Činjenica je da u vlasništvu ima previše pasa koji joj se motaju oko nogu i da postoji opasnost da se spotakne i ozlijedi se. Ipak ima 88 godina i ne postaje mlađa.

Njezini korgiji su malo veći i kreću se sporije, ali mladi pas bi bio vrlo živahan i puno aktivniji. Njen najveći strah je da ako padne i slomi ruku ili čak nogu, neće moći obavljati svoje dužnosti tjednima ako ne i mjesecima, a to bi je jako uzrujalo", objasnio je.

Kraljica je također navodno bila zabrinuta da će je psići nadživjeti, što je odigralo veliku ulogu u njezinoj odluci da prestane uzgajati pse.

Otkriveno što će biti s korgijima koji su ostali iza nje

Nakon kraljičine smrti, mnogi su izrazili zabrinutost što će se dogoditi s korgijima koji su ostali iza nje, ali nedavno je otkriveno da će njezini voljeni ljubimci ostati u obitelji. Vojvoda od Yorka i njegova bivša supruga potvrdili su da će čuvati kraljičine pse.

Glasnogovornica princa Andrewa rekla je da će se on i Sarah brinuti za Mucka i Sandy, dva psa koje je pokojna kraljica dobila na dar od svog sina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.