Pobjednici Eurosonga spašavaju životinje čiji su vlasnici stradali u ratu u Ukrajini

Foto: Profimedia

Prošlogodišnji pobjednici Eurosonga potajno su spasili stotine životinja koje su napuštene u Ukrajini.

Kalush Orchestra, bend iz ratom razorene Ukrajine, pomaže u financiranju spašavanja mačaka i pasa čiji su vlasnici umrli tijekom ruske invazije. Glasnogovornik benda rekao je: "Nažalost, životinje se ne mogu same spasiti." Mnoge od njih ostale su bez doma zbog smrti svojih vlasnika koje je ubila ruska vojska.

"Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima moći podržati ne samo naše heroje Oružanih snaga Ukrajine i ljude koji sudjeluju u radovima na obnovi i medicinskim projektima već i beskućnike", dodao je glasnogovornik.

Kalush Orchestra, čiji su članovi frontmen Oleh Psiuk, instrumentalist Ihor Didenchuk i plesač MC KilimMan, odnijeli su pobjedu na Eurosongu prošle godine. Kao dio svoje akcije spašavanja životinja organizirali su veliko prikupljanje donacija za Društvo za zaštitu životinja Sumy, a članovi benda su i preuzeli brigu oko nekoliko životinja.

"KilimMan je spasio mačku s ulice. Ispostavilo se da je ova mačka skotna i omacila je tri mačića prije mjesec dana. KilimMan sada se brine o njima", rekao je glasnogovornik. Kao aktualni pobjednici Eurovizije planiraju povratak u Ujedinjeno Kraljevstvo ovog vikenda jer je Liverpool domaćin natjecanja u ime Ukrajine.

Tymofii Muzychuk, gajdaš koji također čini dio sedmeročlane grupe, rekao je: "Vjerujemo da nas u Liverpoolu čeka nešto nevjerojatno, s ukrajinskim okusom." Dodao je da će bend izraziti svoju podršku ovogodišnjem ukrajinskom predstavniku, elektronskom duu Tvorchi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.