Dexter je neobičan pas. Završio je u kolicima, a zatim je naučio hodati poput čovjeka

Screenshot: YouTube

DEXTER je jedan sasvim neobičan pas. Prije nekoliko godina pogodio ga je auto i pretrpio je teške ozljede. Neko vrijeme kretao se pomoću kolica, a zatim je počeo hodati poput čovjeka, piše The Guardian.

Teška ozljeda

Ovaj bretonski španijel iz Colorada doživio je nesreću kad je imao samo godinu dana. Pobjegao je od kuće i naletio na auto, a prednje šape bile su mu teško ozlijeđene.

Dexter je morao biti podvrgnut nizu operacija. Prednja desna šapa mu je amputirana, dok lijeva nije u potpunoj funkciji. Njegovi vlasnici potpuno su se posvetili rehabilitaciji i nabavili mu mala kolica, no Dexter je imao druge planove.

Hoda poput čovjeka

Njegova vlasnica Kentee Pasek ispričala je kako bi ga svakog jutra odnijela do dvorišta, bez kolica. Jednog dana ostavila ga je tako i otišla u kuću, a kad se vratila, našla ga je na vrhu stepenica.

Zbunjena vlasnica ponovo ga je spustila u dvorište, a Dexter je na dvije noge doskakutao do nje. Od tog trenutka, Dexter ne prestaje hodati poput čovjeka, a kad poželi brzo trčati, s lakoćom se uspravi na dvije noge i jednostavno krene u akciju.

Pas koji ne odustaje

Vlasnica je pričala s veterinarom koji je bio zabrinut za zdravlje njegovih kukova. Zbog toga su ga poticali da koristi kolica, no on bi samo ustao iz njih, što je bilo još opasnije.

"Nikada ga nismo učili da tako hoda, to je njegova ideja. Sada redovno posjećuje kiropraktičara koji kaže da su mu leđa snažna i kukovi u odličnom stanju", ispričala je njegova vlasnica. Dexter sada ima sedam godina i prava je senzacija u svom gradiću, ali i šire. Ništa ga ne može zaustaviti i pravo je oličenje sretnog i zadovoljnog psa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.