"Božićno čudo": Vlasnicima vraćena mačka koja je nestala prije devet godina

Foto: Shutterstock

Obitelj je imala "božićno čudo" kada su se ponovno ujedinili sa svojom mačkom nakon devet godina, zahvaljujući jednoj volonterki i mikročipu. Dugodlaka Strawberry nestala je u lipnju 2014. nakon što se nije vratila u svoj dom u Stokeu u Plymouthu, ali se vratila u prosincu 2023.

Prije otprilike dvije godine, čovjek koji pet kilometara dalje u području St Budeaux pronašao je Strawberry u jadnom stanju i nahranio ju je kad god je stigao. U prosincu je kontaktirao podružnicu Cats Protectiona u Plymouthu nakon što se zabrinuoi za zdravlje životinje.

Lizzie Smith, volonterka u podružnici, rekla je da je Strawberry, koja sada ima 11 godina, "bila prekrivena buhama", ali je mikročipirana. No, potraga za njezinim vlasnicima pokazala se nezgodnom. "E-pošta bila je netočna, pa sam nazvala broj i ostavila poruku", rekla je Smith.

Pronašla vlasnicu na Facebooku

"Nakon što nisam dobila odgovor, nekoliko dana kasnije otišla sam na adresu povezanu sa Strawberrynim dosjeom, ali njeni vlasnici su odselili. Ponestalo mi je opcija, pretražila sam društvene mreže i srećom njezini vlasnici imaju karakteristično prezime", priča.

"Poslala sam poruku gospođi koju sam pronašla s tim prezimenom i pitala je je li izgubila mačku. Njezina vlasnica odmah je odgovorila, bila je u šoku i ushićena, sveukupno je to bio emotivan trenutak", dodala je, piše Independent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.