Bolesno prase koje je stiglo u sklonište izgledalo je kao da se skamenilo

Foto: Sale Ranch Sanctuary

AKO ste mislili da ljudi spašavaju samo pse i mačke, varate se. Ovaj put je riječ o praščiću. Bolesno prase je bilo u toliko teškom stanju da nitko nije mislio da će preživjeti. Zbog strašnih promjena na koži izgledalo je kao da se skamenilo.

Prase je završilo u skloništu nakon što ga je donio jedan muškarac koji je rekao da je prase pronašao na ulici, što je bilo pomalo čudno. Podatak o vlasništvu na kraju ipak nije bio ni bitan, svima je bilo u cilju spasiti životinju.

Budući da se uglavnom bave psima i mačkama, ekipa iz skloništa nije bila dovoljno dobro opremljena, pa su odlučili kontaktirati drugo sklonište koje je organizirano u obliku farme. Tamo su prihvatili prase kojemu su kasnije dali ime Cherry Blossom.

Prema onome što je vidjela, direktorica skloništa je pretpostavila da je prase živjelo u jako lošim higijenskim uvjetima s mnoštvom drugih svinja. Prase je mlado pa mu se imunološki sustav još uvijek razvija te nije dovoljno razvijen. Zbog toga je došlo do infekcije koja je životinji uzrokovala tešku patnju. Vidjelo se to i na njenim tužnim očima.

Volonteri iz skloništa ipak nisu odustali. Mazali su je zaštitnim kremama s ljekovitim svojstvima te ubrzo shvatili da se stanje poboljšava. Prase Cherry Blossom se osjeća sve bolje, dlaka ponovno raste po čitavom tijelu, a sjajni napredak možete vidjeti i na slikama. Kažu da će uskoro dobiti i društvo jer, vjerovali ili ne, i svinje se vole igrati i maziti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.