Palačinke iz pećnice su pravi hit - superbrze i superfine. Radimo ih svaki vikend

Foto: Shutterstock

Ako volite knedle sa šljivama, ali nemate vremena za njihovu pripremu, imamo rješenje - palačinku iz pećnice koja okusom neodoljivo podsjeća na ovaj omiljeni klasik. Riječ je o brzom i jednostavnom desertu koji spaja mekoću palačinke i sočnost pečenih šljiva, a sve je gotovo za manje od sat vremena. Ovaj recept idealan je za iskoristiti sezonu šljiva ili pak one iz zamrzivača, a rezultat je slastica koja će oduševiti cijelu obitelj.

Sastojci

Za palačinku:

  • jaja
  • sol
  • vanilin šećer
  • mlijeko
  • brašno
  • ulje

Dodatno:

  • šljive
  • šećer
  • krušne mrvice
  • maslac

Priprema

U posudi dobro umutite jaja, zatim im dodajte prstohvat soli i vanilin šećer. Kratko promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. U smjesu postepeno ulijevajte mlijeko, neprestano miješajući. Zatim postepeno dodajte brašno, također uz stalno miješanje pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Na kraju u smjesu dodajte ulje i sve dobro sjedinite kako biste dobili glatku i ujednačenu smjesu za palačinku.

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i ulijte pripremljenu smjesu. Šljive operite, očistite od koštica i nasjeckajte na sitnije kockice. Ravnomjerno ih rasporedite po smjesi u plehu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok palačinka ne dobije lijepu zlatnu boju.

Dok se palačinka peče, pripremite posip. U lončiću na srednje jakoj vatri kratko popržite šećer i krušne mrvice, oko dvije minute, uz stalno miješanje. Dodajte maslac i pržite još 2-3 minute dok mrvice ne postanu hrskave i zlatne. Pečenu palačinku malo ohladite, narežite na komade željene veličine, pospite pripremljenim mrvicama, po želji zarolajte i poslužite.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.