Ako volite knedle sa šljivama, ali nemate vremena za njihovu pripremu, imamo rješenje - palačinku iz pećnice koja okusom neodoljivo podsjeća na ovaj omiljeni klasik. Riječ je o brzom i jednostavnom desertu koji spaja mekoću palačinke i sočnost pečenih šljiva, a sve je gotovo za manje od sat vremena. Ovaj recept idealan je za iskoristiti sezonu šljiva ili pak one iz zamrzivača, a rezultat je slastica koja će oduševiti cijelu obitelj.
Za palačinku:
Dodatno:
U posudi dobro umutite jaja, zatim im dodajte prstohvat soli i vanilin šećer. Kratko promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. U smjesu postepeno ulijevajte mlijeko, neprestano miješajući. Zatim postepeno dodajte brašno, također uz stalno miješanje pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Na kraju u smjesu dodajte ulje i sve dobro sjedinite kako biste dobili glatku i ujednačenu smjesu za palačinku.
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i ulijte pripremljenu smjesu. Šljive operite, očistite od koštica i nasjeckajte na sitnije kockice. Ravnomjerno ih rasporedite po smjesi u plehu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok palačinka ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dok se palačinka peče, pripremite posip. U lončiću na srednje jakoj vatri kratko popržite šećer i krušne mrvice, oko dvije minute, uz stalno miješanje. Dodajte maslac i pržite još 2-3 minute dok mrvice ne postanu hrskave i zlatne. Pečenu palačinku malo ohladite, narežite na komade željene veličine, pospite pripremljenim mrvicama, po želji zarolajte i poslužite.