Volite čokoladu i višnje? Onda uzmite bilježnicu i zapišite ovaj ultimativni recept

Foto: Shutterstock

OVAJ čokoladni kolač s višnjama pravo je malo remek-djelo za sve ljubitelje čokolade i voća. Spoj tri sloja čokolade u kombinaciji s kiselkastim nadjevom od višanja stvara savršenu ravnotežu okusa i tekstura. Sočan je i bogat - upravo ono što i želimo od ovakve kombinacije, idealan je za svaku priliku kada želite nešto posebno. Mi smo ga radili već puno puta, i svaki put je netko od gostiju tražio recept.

Potrebni sastojci

Za žele od višanja:

  • višnja (smrznuta ili kompotska)
  • voda
  • šećer
  • škrobno brašno

Za čokoladnu kremu:

  • mlijeko
  • šećer
  • tamna čokolada
  • vrhnje za šlag
  • prašak za puding od čokolade

Za biskvit:

  • mlijeko
  • oštro brašno
  • šećer
  • ulje
  • kakao
  • soda bikarbona

Za čokoladnu ganache glazuru:

  • vrhnje za šlag
  • tamna čokolada

Kako se priprema

Prvo odmrznite višnje i njihov sok nadopunite vodo. Zagrijte višnje, sok, vodu i šećer do vrenja, zatim dodajte škrob razmućen u malo vode. Kuhajte miješajući dok se smjesa lagano ne zgusne pa je ostavite da se prohladi.

Za čokoladnu kremu, zagrijte većinu mlijeka s nasjeckanom čokoladom do vrenja. U preostalom mlijeku razmutite prašak za puding i šećer, pa to dodajte u zagrijano mlijeko. Kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne, a zatim ohladite. Umutite šlag, omekšajte ohlađenu kremu i spojite ih u jednoličnu smjesu.

Za biskvit, sve sastojke umutite mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu podijelite na tri dijela i pecite. Ohladite biskvite.

Za ganache, otopite čokoladu na pari, zagrijte vrhnje i pomiješajte ih u glatku glazuru. Prohladite je prije preljevanja kolača. Kolač slažite redom: biskvit, čokoladna krema, biskvit, žele od višanja, biskvit, ostatak čokoladne kreme i na kraju ganache.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.