AZIJSKI restoran Kiyomi u centru Zagreba otvoren je početkom kolovoza, a iza njega stoje Vid Nikolić i Davor Bienenfeld, koji vode i druga popularna mjesta u gradu koja se baziraju na asian fusion kuhinji - Torikayu, Izakayu i Tori Street Food.
>> U centru Zagreba otvara se novi azijski restoran, nudit će dim sum i robata grill
Kiyomi je predviđen kao panazijski restoran koji nudi dim sum i robatu, japanski roštilj na drveni ugljen. Osim toga, na meniju ima sushi, tempuru, salate i selekciju autentičnih azijskih klasika. Iako je tijekom kolovoza bio otvoren samo za večeru, od danas radi i za vrijeme ručka.
Posjetili smo ga po otvorenju, evo dojmova
Kiyomi smo posjetili odmah po otvorenju, a isprobali smo Dim Sum tasting menu i robatu od korejske govedine te robatu od svinjske potrbušine. Robata od korejske govedine poslužena je u korejskoj marinadi uz miso gljive i domaći BBQ umak. Robata od svinjske potrbušine dolazi s korejskim BBQ umakom, dok je meso posuto grubo mljevenim lješnjacima, mladim lukom i kiselim krastavcima.
>> Bili smo u novom azijskom restoranu u centru Zagreba, evo dojmova
Oba jela su nas osvojila, no naša je preporuka da uzmete Dim Sum tasting menu jer ćete za 30 eura probati čak 7 jela, a na kraju je uključen domaći sladoled raznih okusa. Nas su se najviše dojmili "knedli" s piletinom, siew mai sa svinjetinom i škampima te char siew pecivo sa svinjetinom. Za desert smo uzeli sladoled od čaja s mlijekom, ljepljivu rižu s mangom i kolač od ananasa.