JEDVA smo dočekali hladnije dane kako bismo mogli pripremati malo "jaču" hranu, poput gustih mesnih umaka, umaka s gljivama i jesenskih jela na žlicu. Uz njih uvijek volimo jesti pravi domaći prilog - knedle od kruha. Osim što su dobar način da iskoristite stari kruh (ili žemlje, peciva), praktične su, mogu se poslužiti uz razna jela, a nakon što ih pripremite, možete ih i zamrznuti.
Evo recepta koji volimo koristiti ujesen, za knedle od kruha s dodatkom slanine.
Potrebni sastojci
- stari kruh
- jaja
- oštro brašno
- mlijeko
- slanina
- peršin
- sol, papar, muškatni oraščić
Kako se pripremaju
Kruh ili žemlje narežite na kockice pa počnite s prženjem slanine. U tavu dodajte kruh pa pržite nekoliko minuta. U posudu stavite mlijeko, jaja, brašno i začine te pomiješajte. Ubacite kruh i slaninu pa umijesite i ostavite da odmara pola sata. Oblikujte knedle pa ih kratko prokuhajte. Poslužite ih uz jelo po izboru, preporučujemo uz guste umake, a možete ih i zamrznuti te čuvati za ručkove preko tjedna ili vikenda.
Cijeli recept za knedle s točnim mjerama pročitajte ovdje.