Punjene gljive iz pećnice gotove su u svega pola sata i savršeno su predjelo

Foto: Shutterstock

AKO VOLITE mediteranske okuse i lagana, a opet aromatična jela, punjene gljive na talijanski način prava su delicija za vaš stol. Ovaj recept spaja sočne šešire gljiva s kremastom fetom, mirisnim začinskim biljem i hrskavim dodatkom krušnih mrvica, stvarajući savršen balans između jednostavnosti i bogatog okusa. Bilo da tražite predjelo za večeru s prijateljima, ukusan prilog uz glavno jelo ili jednostavan obrok pun vitamina i aroma, ove punjene gljive oduševit će svakog ljubitelja dobre hrane.

Priprema traje samo 15 minuta, a pečenje još 20 minuta - dovoljno brzo da uživate u svježim, toplim gljivama, bez dugog stajanja u kuhinji. Uz svježe bilje i talijanske začine, svaka gljiva postaje mali zalogaj Mediterana koji mami osmijeh na lice. Evo kako ih napraviti.

Potrebni sastojci

Za ovo će vam jelo trebati:

  • šampinjoni ili neke druge gljive po izboru
  • feta sir
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • peršin
  • origano
  • sol i papar
  • krušne mrvice
  • parmezan.

Kako ih pripremiti

Očistite gljive i pažljivo im odstranite stručke. Šešire gljiva stavite na papirnati ubrus da se malo posuše. U zdjeli pomiješajte izmrvljeni feta sir, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak, peršin i origano. Dodajte malo papra i soli, no pripazite sa solju jer je feta već slana. Na kraju umiješajte krušne mrvice koje će punjenju dati lijepu teksturu.

Svaki šešir gljive napunite pripremljenom smjesom.  Ako volite hrskavu završnicu, pospite ih tankim slojem ribanog parmezana. Posložite gljive u vatrostalnu posudu ili tavu koja može u pećnicu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 20 minuta, dok gljive ne omekšaju, a punjenje ne dobije zlatno-smeđu boju.

Gljive poslužite odmah, tople, posute s malo svježeg peršina. Odlične su kao predjelo ili prilog uz meso ili tjesteninu, a cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.