Probali smo po mnogima najbolje keksiće u Zagrebu pa ih napravili kod kuće. Top su

Foto: Index

JEDNO smo poslijepodne šetali centrom Zagreba i osjetili miris svježe pečenih keksića. Miris je, naravno, dolazio iz Cooksića, malog lokala koji drže mama i kći, o kojemu smo vam više pisali ovdje.

Oni u ponudi imaju samo jednu stvar - keksiće s komadićima čokolade, za koje svi koji su ih probali tvrde da su najbolji u Zagrebu. Iako smo ih već prije imali priliku probati, jeli su nam se ponovno pa smo svratili i uzeli dva, tek pečena keksića (cijena jednog je 1.20 eura). 

Bili su savršeno pečeni, hrskavi izvana i mekani iznutra, pa smo još satima kasnije maštali o njima. Srećom po nas, kod kuće smo imali sve potrebne sastojke za napraviti ovakve keksiće, pa smo zasukali rukave i bacili se na posao. 

Pomalo skeptični, jako smo željeli rekreirati ove kekse i dobiti baš isti okus i teksturu, no nešto nam je govorilo da nećemo uspjeti. Ipak, prevarili smo se. Čim su izašli iz pećnice, naši su keksići izgledali baš kao i popularni Cooksići, a i okusom su bili jako slični. Ovaj recept ponovit ćemo sigurno još hrpu puta, a vama ga donosimo u nastavku.

Potrebni sastojci

Za ove keksiće s komadićima čokolade trebat će vam:

  • maslac
  • šećer
  • vanilin šećer
  • brašno
  • prašak za pecivo
  • jaje
  • čokolada za kuhanje ili čokoladne kapljice.

Kako ih napraviti

Od svih sastojaka (osim čokolade) rukom umijesite glatko tijesto. Čokoladu narežite na komadiće ili koristite čokoladne kapljice pa dodajte u tijesto i sjedinite. Formirajte 15 kuglica od otprilike 40 g.

Kuglice složite na papir za pečenje i stavite u hladnjak na otprilike sat vremena. Izvadite ih iz hladnjaka malo prije pečenja i složite ih na lim za pečenje, uz mali razmak između svake. Pecite ih 15 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 175 stupnjeva.

Keksiće poslužite dok su još topli - hrskavi izvana, a mekani iznutra, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.