Pojeli smo burek u jednoj od najboljih sarajevskih buregdžinica, porcija je 2.29 eura

Foto: Index

Kada posjetite Sarajevo, dvije stvari vjerojatno ćete sigurno napraviti - pojesti ćevape i burek. Neki dan smo otišli na ćevape u popularnu Peticu Ferhatović, a danas smo posjetili Buregdžinicu Oklagija 1946.

Naručili smo burek, sirnicu i krumpirušu. Porcija bureka (250 grama) stoji 2.29 eura, porcija sirnice 2.04 eura, a porcija krumpiruše 1.53. Naravno, uz to smo morali kupiti i jogurt po cijeni od 0.76 eura.

Atmosfera u buregdžinici je topla i domaća. Pite su nam servirane vruće, sočne su okusom i pune nadjeva. Zaključak: bez obzira na koju se pitu odlučite, ne možete pogriješiti.

O Buregdžinici Oklagija 1946. 

Smještena u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji, Buregdžinica Oklagija 1946., kako i njezino ime sugerira, posluje od 1946. godine. Prema nekim medijima u BiH, Oklagija 1946. je među pet najboljih buregdžinica u zemlji.

U ponudi ima i heljdopitu, buredžik, pileći burek, maslenice od bijelog ili crnog brašna, zeljanice, tikvenice, kljukušu, zeljanik, a od slatkih jela kunefe, jabukovaču i dondurmu, odnosno turski sladoled.

Na temelju 288 recenzija na Googleu, ova buregdžinica ima prosječnu ocjenu 4.1. Evo što su napisali neki posjetitelji.

"Probala sam pite sa špinatom, mesom i sirom; sve su bile ukusne. Također, njihovo piće ayran bilo je veličanstveno. Cijena je bila vrlo pristupačna. Mjesto je to koje definitivno morate posjetiti kada ste u Sarajevu."

"Mjesto je cool, osoblje je vrlo ljubazno, hrana i piće izvrsne su vrijednosti za novac, a lokacija je u središtu starog grada."

"Ovo mjesto poslužuje jednu od najboljih tradicionalnih bosanskih pita od špinata koje sam ikada probala. I druge pite su ukusne. Predlažem da uz pitu probate njihov domaći ayran, a za desert su obavezne kunefe."

"Jako ukusne kunefe. Osoblje je bilo vrlo ljubazno. Lokacija i ambijent su jako lijepi. Toplo preporučujem."

"Volim ovo mjesto. Unutra je toplo. Osoblje je ljubazno, a burek je fantastičan. Također bih preporučio kunefe uz turski čaj."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.