Pohana piletina Marthe Stewart: Recept koji će uspjeti i najvećim amaterima

Foto: Shutterstock/FB

Zlatna i hrskava pohana pileća prsa trebala bi biti pun pogodak za brzi obrok tijekom tjedna - zasitna su, jednostavna za pripremu i beskrajno prilagodljiva. Međutim, mnogi recepti obećavaju hrskavost i sočnost, a na kraju dobijemo samo jedno od toga ili, u najgorem slučaju, nijedno. Događa se da se korica odvoji u tavi, paniranje postane gnjecavo, a piletina se osuši i prije nego što stigne na tanjur.

>> Zašto vam pohanci nikad nisu hrskavi? Jedan ključni korak svi preskaču

Tu na scenu stupa recept za pohana pileća prsa Marthe Stewart, jedan od njezinih najpopularnijih recepata ikad. Riječ je o jednostavnom postupku paniranja u tri koraka (brašno, jaje, krušne mrvice) koji jamči savršene rezultate za manje od 30 minuta.

Tehnika podsjeća na pripremu bečkog odreska, i to s dobrim razlogom. Postupci su gotovo identični, iako se bečki odrezak obično tanje istuče i tradicionalno prži na pročišćenom maslacu. U Marthinoj verziji koriste se narezani pileći odresci i prži ih se u biljnom ulju, što im daje bolji okus, piše The Kitchn.

Kako pripremiti piletinu po receptu Marthe Stewart

Prvi korak je priprema svježih krušnih mrvica. Iako recept navodi da su panko mrvice dobra zamjena, domaće mrvice daju bolji rezultat. Kada su mrvice spremne, postupak je klasičan i jednostavan, a riječ je o metodi paniranja koju bi svaki domaći kuhar trebao savladati. Pripremite tri plitke posude - jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajima i treću s krušnim mrvicama te svaku začinite solju i paprom.

Pileće odreske dobro osušite papirnatim ručnicima kako bi se smjesa za paniranje bolje primila. Svaki komad prvo uvaljajte u brašno, otresite višak, zatim ga uronite u jaje pa na kraju utisnite u krušne mrvice. Martha savjetuje korištenje hvataljki kako biste izbjegli paniranje vlastitih prstiju. Zagrijte šalicu ulja u teškoj tavi i pržite odreske u serijama, otprilike šest do sedam minuta ukupno, dok ne poprime zlatnosmeđu boju s obje strane.

Savjeti za najbolji rezultat

Koristite svježe krušne mrvice: Jednostavno je! Samo usitnite otprilike četvrtinu štruce kruha u multipraktiku dok ne dobijete jednolične mrvice.

Mlijeko umjesto jaja: Ako ne želite trošiti jaja za paniranje, zamijenite ih punomasnim mlijekom. Ono će stvoriti ljepljivu podlogu na koju će se mrvice odlično primiti.

Ne pretrpavajte tavu: Ako stavite previše odrezaka odjednom, temperatura ulja će se spustiti, a piletina se neće ravnomjerno ispeći.

Koristite hvataljke: Paniranje može biti neuredno. Korištenje hvataljki za svaki korak pomaže da proces ostane čist.

Očistite ulje između serija: Mrežastom žlicom uklonite prepečene mrvice iz ulja kako bi ostalo čisto i kako ostaci ne bi zagorjeli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.