ČIM SMO prije još godinu dana ugledali fotografiju na kojoj su bile svježe pečene pince iz restorana Vila Velebita na Silbi, znali smo da želimo recept. Slatko, mekano, sočno i elastično tijesto je ono što smo primijetili iste sekunde, a primamljivo izgledaju čak i prije pečenja.
Žute boje i posipane šećerom po starinski, bez granula koje se ne mogu naći u baš svakoj trgovini, ove pince su nam bile najljepše koje smo vidjeli tog proljeća. Recept je s nama istog dana podijelila gospođa Mirjana Lovrović iz spomenutog restorana, koja pincu peče već desetljećima i recept ima u malom prstu.
Ona je odavno radi od oka, ali za Index Recepte je odlučila zapisati točne mjere, a recept možete pronaći na ovom linku.
Pinca se obavezno peče svake godine
"Ne mogu prestati jesti, sjećam ih se još kad sam bio dijete i uvijek su bile ovako fine", rekao nam je tada njezin sin Dražen, inače vlasnik restorana Vila Velebita.
Pincu su pekli i ove godine, a dobra stara izreka koja kaže kako sve ispadne bolje i finije uz prstohvat ljubavi opet se pokazala točnom. Pinca se i danas na dalekoj Silbi pekla u radosti i veselju, i upravo tako dobro i izgleda.
Šaljemo velike pozdrave vrijednim gospođama s fotografije ispod i veselimo se Uskrsu dogodine i njihovoj novoj veseloj fotografiji sa svježe pečenim pincama.