Pinca se peče i na otoku Silbi: "Kad se radi s ljubavlju, ništa nije teško"

Foto: Facebook/vilavelebitasilba

ČIM SMO prije još godinu dana ugledali fotografiju na kojoj su bile svježe pečene pince iz restorana Vila Velebita na Silbi, znali smo da želimo recept. Slatko, mekano, sočno i elastično tijesto je ono što smo primijetili iste sekunde, a primamljivo izgledaju čak i prije pečenja.

Žute boje i posipane šećerom po starinski, bez granula koje se ne mogu naći u baš svakoj trgovini, ove pince su nam bile najljepše koje smo vidjeli tog proljeća. Recept je s nama istog dana podijelila gospođa Mirjana Lovrović iz spomenutog restorana, koja pincu peče već desetljećima i recept ima u malom prstu.

Ona je odavno radi od oka, ali za Index Recepte je odlučila zapisati točne mjere, a recept možete pronaći na ovom linku.

Pinca se obavezno peče svake godine

"Ne mogu prestati jesti, sjećam ih se još kad sam bio dijete i uvijek su bile ovako fine", rekao nam je tada njezin sin Dražen, inače vlasnik restorana Vila Velebita.

Pincu su pekli i ove godine, a dobra stara izreka koja kaže kako sve ispadne bolje i finije uz prstohvat ljubavi opet se pokazala točnom. Pinca se i danas na dalekoj Silbi pekla u radosti i veselju, i upravo tako dobro i izgleda.

Šaljemo velike pozdrave vrijednim gospođama s fotografije ispod i veselimo se Uskrsu dogodine i njihovoj novoj veseloj fotografiji sa svježe pečenim pincama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.