Ova je makovnjača hit, svi je peku. Imamo recept, obavezno ga spremite za Uskrs

Foto: Lidija Vulic-Curic

MAKOVNJAČA naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?, koju je objavila još prije nekoliko mjeseci, postala je hit na internetu, a već ju je isprobalo puno vas. Prisjetimo se ovog savršenog recepta, sigurni smo da će vam koristiti za nadolazeći Uskrs.

Makovnjača by Lidija Vulić Ćurić

Za jednu štrucu potrebno je prvo dignuti kvasac, i to tako da pomiješate ove sastojke, pa ostavite na toplom: 

70 ml mlijeka
20 g svježeg kvasca

1 žlica šećera
1 žlica brašna

Ostatak sastojaka za tijesto:

240 g glatkog brašna
75 g otopljenog maslaca
50 g šećera u prahu
1 žumanjak
1 vanilin šećer

Sve zamijesite i ostavite da se digne, mada se tijesto i ne digne nešto previše, razvaljajte na papiru za pečenje 30×35 cm, premažite nadjevom pa zarolajte obje strane, prenesite s papirom u kalup (32×12 cm).

Za nadjev pripremite:

150 g mljevenog maka
120 g mljevenog šećera
1 vanilin šećer
50 ml prokuhanog mlijeka
30 g otopljenog maslaca
2 žlice marmelade od marelice
malo ruma i limunove korice

Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Štrucu prije pečenja premažite umućenim žumanjkom i 1 žlicom mlijeka. Pečenu štrucu premažite maslacem.

Foto: Snježana Drusany
Foto: Marina Bujan

>> Najljepša orahnjača na Fejsu: Imamo provjereni recept naše čitateljice Lidije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.