Njihov je panettone svake godine hit, a sada je ponovno u prodaji. Košta 39 eura

Foto: Karlo Jelić

BOOGIE LAB i ove godine u ponudi ima blagdanski panettone - ova ručno rađena slastica talijanskog podrijetla u posljednjih je nekoliko godina postala simbol blagdanskog stola s domaćim potpisom, a iza nje stoji vrijedan tim Boogie Bakery artisanske pekarnice, koji svake zime spaja vrhunske pekarske vještine s tradicionalnim receptom i daškom kreativnosti.

Ove godine u ponudi su dva nova okusa - panettone Tiramisu i Apple Pie. Ljubiteljima talijanske tradicije okus Tiramisu, nastao kao spoj mekog tijesta s kremom od mascarponea i kave, bit će odabir broj jedan. A onima koji se nakon komada kolača žele osjećati kao da su pod dekicom uz topli kamin, okus Apple Pie bit će savršen blagdanski odabir. 

S druge strane, oni koji nisu skloni eksperimentiranju i dalje će moći uživati u već poznatim prošlogodišnjim okusima čokolade, kandiranog voća, bajadere, mandarine i bijele čokolade, te pistacije i limuna.

Ova slastica dostupna je na Boogie Bakery webshopu i BoogieLab showroomu u Zagrebu te partnerskim trgovinama. Kilogram panettonea na webshopu košta 39 eura, a panettone s okusom Apple pie dostupan je za 26 eura, i to količina od 500 g. U prodaji je i degustacijski set od 4 panettonea po 500 g za 89 eura.

Kako nastaje Boogiejev panettone - i zašto se hladi okrenut naopako?

Njihov Panettone nastaje kroz višednevni proces koji spaja staru talijansku tehniku i suvremenu tehnologiju. Sve počinje s prirodnim kvascem, koji se pažljivo njeguje i aktivira nekoliko dana prije miješanja. Zatim slijedi prva fermentacija, dodavanje maslaca, jaja, šećera i pažljivo biranih dodataka, ovisno o okusu, te ponovno, dugo i kontrolirano dizanje tijesta.

Nakon pečenja, svaki se panettone hladi okrenut naopako kako bi zadržao svoj volumen i mekoću, a zatim se pakira ručno, spreman da postane središte svakog blagdanskog stola. U procesu se koriste mikrosilosi i automatizirani fermentori, a svaka faza procesa pomno se nadzire. Cilj takve tehnologije nije samo stvoriti savršen okus, već i održati onaj "živi" karakter rupičaste i elastične strukture tijesta.

Povijest panettonea

Panettone je mnogo više od kolača - on je simbol Božića s tradicijom koja seže još u 15. stoljeće. Nastao je u okolici Milana kao "veliki slatki kruh" koji se pekao samo jednom godišnje, za najvažniji obiteljski blagdan, a tijekom stoljeća postao je sinonim za talijanski Božić. Danas, zahvaljujući Boogie Bakeryju, ima i svoj poznati identitet upakiran u crvenu kutiju i servira se na blagdanske stolove u cijeloj Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.