VEĆ SMO pisali o tome kako je najbolje rezati luk, bilo da ga želite narezati na veće ili manje komade ili na listiće, no što ako ga želite narezati na tanke trakice kako biste ga dodali u burgere, sendviče, tortilje ili salate?
>> Kako pravilno narezati luk? Ovo su tri najbolja načina
To je teško postići samo nožem, ma koliko on oštar bio, ali dobra vijest je da smo pronašli odličan trik uz koji ćete bez problema luk narezati na trakice, baš onako kako to obično rade u restoranima, gdje trakice luka zatim stavljaju najčešće u burgere ili tortilje.
Narežite luk uz pomoć gulilice za krumpir
Za početak će vam trebati jedna stara vilica (nemojte koristiti novu vilicu kako je ne biste uništili), a najvažnija stavka je gulilica kojom inače gulimo krumpire, krastavce ili neko drugo povrće s korom. Sada će ta gulilica biti u službi noža, a kao rezultat dobit ćete savršeno tanke trakice luka.
@casa_tips White or red onion? which one do you prefer to eat ? Tell us in the comments. A fork + a strong peeler made in Germany = epic win ! #kitchenhacks #vegetablepeeler #casatips ♬ son original - Casa-Tips.com
Kako biste dobili tanke trakice, glavicu luka nabodite na vilicu i držite kako je prikazano na videu, a zatim uzmite gulilicu i njome krenite rezati, odnosno "guliti" luk. Dobit ćete tanke šnite i trakice koje bez problema možete dodati u razna jela i više ne morate razbijati glavu time kako narezati luk na tanko.
>> 175 milijuna ljudi pogledalo je kako ova žena reže luk, je li blesavo ili genijalno?