NAJAMBICIOZNIJI novi jesenski restoran u Zagrebu mogao bi postati novi projekt tima koji stoji iza restorana Noel, piše Plava Kamenica. Riječ je o novom bistrou koji će biti smješten u podrumskom prostoru ispod postojećeg Michelinovog restorana u Dukljaninovoj ulici, a zasad nosi radni naziv “Noel Street”.
Otvaranje se prvotno planiralo za kraj rujna, no sada se očekuje da će restoran s radom krenuti u studenom. U projekt se ulaže oko 300 tisuća eura, a investicija uključuje potpuno novu kuhinjsku opremu, tanjure i pribor. Chef Mario Mandarić više nije među vlasnicima.
Novi restoran bit će casual bistro s modernim interijerom, a kuhinja će biti inspirirana latinoameričkim gastronomijama. Fokus će biti na jelima za dijeljenje, a ponuda vina uključivat će i etikete iz ponude Noela, ali i značajno povoljnije boce. Osim vina, bitan dio ponude činit će i kokteli. U večernjim satima prostor će biti zamišljen kao mjesto s opuštenom atmosferom uz jazz ili house glazbu.
Kuhinju će voditi chef Ivan Temšić, koji već neko vrijeme predstavlja Noel na street food festivalima. Tijekom ljeta posjetio je niz renomiranih europskih street food restorana, s naglaskom na španjolske koncepte, što će se odraziti i na jelovnik novog restorana.
Iz Plave Kamenice kažu kako je otvaranje "Noel Streeta" hrabar potez, budući da unatrag više od dvadeset godina ni jedan podrumski restoran u centru Zagreba nije uspio privući dovoljno publike. Smatraju kako u zoni Martićeve ulice gotovo svaki gastronomski koncept nailazi na plodno tlo - od klasičnih ribljih restorana poput Zlatne školjke do popularnih mjesta poput beogradske sladoledarnice Crna ovca.
Ako “Noel Street” uspije spojiti kvalitetnu kuhinju, ugodnu atmosferu i prihvatljive cijene, lako bi se mogao pridružiti nizu već uspješnih lokala u ovom živopisnom kvartovskom okruženju.