Lovac na pizze u Vukovaru: "Zbog lokacije mi je ova pizzeria prolazila ispod radara"

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Posjetio je Vukovar.

VUKOVAR je jedan od gradova koji mi se doslovno zavukao pod kožu i koji vrlo često posjećujem. Kao trkač rekreativac istrčao sam sve vukovarske polumaratone, a kao ljubitelj pizze posjetio sam sve vukovarske pizzerije.

Teško je pobrojati sve te golubice i pizze

Ima i jedna mala zanimljivost vezana uz moje odlaske u Vukovar. Svaki put kad posjetim Vukovar kupim jednu figuru Vučedolske golubice. Imam ih uistinu jako puno. Mislio sam napisati kako ih imam bezbroj, ali bi se odmah javili dežurni matematičari koji bi me upozorili kako je nemoguće imati bezbroj nečega pa tako i figurica Vučedolske golubice. Isti oni koji su izračunali kako je nemoguće pojesti milijun pizza.

Danas sam posjetio posljednju pizzeriju s popisa vukovarskih pizzerija, pizzeriju Select koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra Golubica. Upravo mi je zbog same lokacije, na drugom katu Golubice, do sada prolazila ispod radara.

U pravilu ne volim pizzerije koje se nalaze u trgovačkim centrima, ali Select cafe & pizzerija je smještena tako da ako sjednete u njenu unutarnju prostoriju, nemate osjećaj kao da se nalazite u trgovačkom centru. Prostor je uređen minimalistički, ali ukusno i s mjerom. Uredan je i čist, ugodne i opuštene atmosfere, a osoblje je ljubazno i profesionalno.

Nije izgledala kao napoletana...

Select cafe & pizzerija reklamira se kao pizzerija s napoletanskom pizzom pa smo ostali zbunjeni kad nam je stigla na stol. Naime, pizza je izgledom sve samo ne napoletanska. Teksturom i okusom je izuzetno fina i ukusna, da sam tijesto jeo zatvorenih očiju rekao bih odmah da se radi o napoletanskom tijestu. Međutim, nešto u pripremi nije bilo dobro.

Ili je problem u samoj (predugoj) fermentaciji u kojoj je kvasac doslovno pojeo sav šećer ili je problem u preslabo zagrijanoj peći. Oba se problema mogu jednostavno riješiti. Pretpostavljam da smo izabrali krivi dan s premalom frekvencijom gostiju pa to u biti objašnjava obje navedene opcije uzroka bljedunjavog tijesta bez prepoznatljivih crnih mrlja.

Nadjevi su puno jači adut, sastojci su kvalitetni i dobro posloženi. Isprobali smo četiri pizze, Margheritu di bufala, Vegetarianu, Funghi Ragu i Slavonsku. Ja sam izabrao Margheritu di bufala i siguran sam da ova pizzerija nabavlja kvalitetne sastojke.

Kvalitetni sastojci, dobre cijene

Cijene su pristupačne, a kreću se od 4.65 eura (35 kuna) za Marinaru i 6.15 eura (45 kuna) za Margheritu do 9.29 eura (70 kuna) za one najskuplje, Slavonsku, Funghi Ragu, Morsku i Prosciutto crudo.

Uz pizzu smo se odlučili za Vukovarsko pivo, a izbor piva nije loš. Možda ne bi bilo loše da se u ponudu ubaci i poneko lokalno craft pivo. Sve u svemu, napustili smo Select pizzeriju poprilično zadovoljni, siti i puni pozitivnih utisaka.

Iako ima dosta prostora za poboljšanja, a prvenstveno mislim na tijesto, ova će pizzerija zauzeti visoko mjesto na mojim TOP listama, a trenutno je za nijansu bolja od svih ostalih vukovarskih pizzerija o kojima ću uskoro napisati nešto veći zajednički osvrt. Da, Select cafe & pizzeria je odlična pizzerija s jako dobrom napoletanskom pizzom.

>> Ovdje su ostale recenzije Lovca na pizze

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.