Lovac na pizze u Valpovu: Probao sam sve pizze u Hexu, ovo je moj favorit

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu pa vam u ovom tekstu piše o pizzeriji Hex u Valpovu, koja mu se jako svidjela.

IAKO sam valpovački Hex (Trg kralja Tomislava 18) uvrstio u nekoliko svojih top lista, smatram kako pizzerija koja radi dobru napoletanu zaslužuje poseban osvrt. Upravo sam zbog toga ponovo, po ne znam koji put, otišao u Valpovo ne bih li potvrdio sve što sam do sada o Hexu već i napisao.

>> Ostale tekstove Lovca na pizze možete pronaći ovdje

Hex se nalazi u samom centru Valpova, ima u blizini veliki gradski parking, ima uistinu lijep, minimalistički, ali skladno uređen prostor, ima vrhunsku peć i naravno, ima jako dobru napoletansku pizzu.

Možete birati između 14 pizza

Hex ima dosta velik izbor pizza, a na popisu ih je četrnaest. Pizzerija koja pravi dobru napoletanu mora u svojoj ponudi imati i dvije izvorne napuljske pizze, ako ne obje, onda Margheritu obavezno. Hex ima obje, i Margheritu i Marinaru. I obje su izvrsne. Bio sam u Hexu nekoliko puta i svaki sam put izašao sit i zadovoljan.

Tijesto je izgledom, teksturom i okusom skoro pa savršeno, debljih, hrskavih i prozračnih rubova i dosta tanje sredine, koja nije ni prevlažna ni gnjecava. Za takvo su tijesto podjednako zaslužni dobro pogođena tekstura, kvalitetna priprema i naravno, vrhunska peć za pizzu.

Cijene su pristupačne

Nadjevi su kvalitetni, količinski čak i s puno više sastojaka nego što bi trebalo biti. Isprobao sam do sada sve pizze iz ponude, a moja je preporuka Bijela pizza s mariniranom piletinom i bijelim dresingom, koji je pun pogodak i definitivno glavni adut ove pizze.

Cijene su i više nego pristupačne, a kreću se od 5.57 eura (42 kune) za Marinaru do 7.70 eura (58 kuna) za one najskuplje, Slavonsku, Bijelu pizzu i Hex.

Izbor piva je dosta velik, a šteta što u ponudu nije ubačeno i barem jedno lokalno craft pivo kakvih u Slavoniji ima skoro u svakom gradu. Hex zaslužuje visoku ocjenu, a osobno mi je baš drago što, uz osječke pizzerije Pepe i Ventidue te vukovarski Select, valpovački Hex popis slavonskih pizzerija s vrhunskom napoletanom čini još širim i bogatijim. 

Ako volite dobru napoletanu, uvjeren sam, Hex ćete napustiti i više nego zadovoljni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.