Lovac na pizze u novootvorenoj osječkoj pizzeriji Pepe: Letvica je podignuta!

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Jučer je bio u novootvorenom osječkom Pepeu.

PROŠLE sam godine zbog vlastite gluposti doslovno buljio u zatvorena vrata pariške pizzerije Peppe. Maloprije sam bio u jednom drugom Pepeu, onom osječkom. Kad ne mogu ja u Peppe, može Pepe u Osijek.

Osijek je dobio još jednu pizzeriju. Vrhunsku!

Pepe se smjestio tik uz šetnicu u samom centru grada. Odlična je to lokacija u podnožju hotela Osijek. Lijepo uređen prostor, ugodnog ambijenta, srdačnog, profesionalnog i nenametljivo angažiranog osoblja.

Pizza nas je ugodno iznenadila

Napoletansko tijesto, a nadjevi fini, kvalitetni i dobro složeni. Isprobali smo pizzu Pepe s jako dobrom bresaolom i Grana Padano listićima te Pistacchio & Mortadellu. Morao sam isprobati svoju omiljenu kombinaciju - mortadelu i pistacije.

Cijene su u Pepeu prihvatljive i primjerene, a kreću se od 56 kuna za Margheritu do 89 kuna za onu najskuplju, Tartufo & Prosciutto. Kad bih baš morao pronaći neku zamjerku ili nedostatak, onda bi to bilo tijesto. Ono je, iako dobre teksture, mrvicu "nabijeno". Malo deblji, prozračniji i "napuhani" rubovi učinili bi tijesto, pogotovo rubove, prhkijim i perfektnim.

Ne drže samo pizze

Dodatnim adutom smatram to što Pepe ima u ponudi i drugu vrstu hrane. Ne previše, ali je ima. To je svakako dobro ako u društvu imate nekoga tko baš ne obožava pizzu, a izlazite na zajedničku večeru ili ručak. Meni se to često događa.

Budući da uz pizzu volim popiti dobro pivo, svakako treba istaknuti i dosta dobru ponudu piva. Sve u svemu, drago mi je što je Osijek bogatiji za još jednu kvalitetnu pizzeriju. Zato što Pépé Pizza Place to uistinu jest.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.