MILERAM torta desert je poznat po svom laganom, kremastom okusu i jednostavnoj pripremi, a zahvaljujući svom blagom, svježem okusu s laganom kiselkastom notom, idealan je ljetni kolač. Obično se radi s mileramom i pudingom od vanilije, koji se umiješaju u jednu kremu i izliju na prhko tijesto, a sada smo pronašli jedan malo drugačiji recept, s dvije kreme.
"Jedna tako jednostavna torta, a mi smo ju tek sad napravili prvi put. Svi smo bili oduševljeni koliko je zapravo lagana i jednostavna, radili smo s dvije kreme i s malinama koje daju dodatnu svježinu", napisali su Marija i Ivica Sertić koji stoje iza imena DeSertići.
Mileram tortu napravili su s kremom od vanilije i čokolade, a umjesto klasičnog šumskog voća, na tortu su dodali maline. Od sastojaka su koristili:
Otopite maslac i pomiješajte ga s keksom i šećerom. Kalup obložite papirom za pečenje pa utisnite smjesu po dnu i po želji sa strane.
U malo mlijeka razmutite puding i šećer, a ostatak mlijeka ostavite da zavre. U zavrelo mlijeko dodajte smjesu s pudingom i šećerom i skuhajte kao puding. Maknite s vatre i odmah dodajte mileram pa tu kremu prelijte preko podloge od keksa. Ponovite isti postupak kao i za prvu kremu, ali s pudingom od vanilije. Prelijte ju preko prve kreme.
Po drugoj kremi posložite smrznute maline. Pecite 45 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što izvadite tortu, neće biti čvrsta, već će se stisnuti tijekom hlađenja. Kad se torta malo ohladi, pripremite preljev za torte prema uputama na vrećici. Vrući preljev stavite na tortu pa je stavite u hladnjak na hlađenje.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.