"Jednostavna, jednostavnija ne može", piše čitateljica za ovu roladu. Imamo recept

Foto: Tina Vuković

JABUKE u desertima nikada ne dosade. Od štrudle i pite do gibanice, deserte s jabukama obožavamo, a još kada im dodamo cimet i kada se ti okusi prožmu, mogli bismo ih jesti svakog dana. Neki od tih deserata iziskuju malo više vremena i truda, no neki su jednostavniji i idealni za one dane kada nemate previše vremena, baš poput ove rolade.

Rolada od jabuka u koju po želji možete dodati i bademe, orahe, grožđice ili neke druge dodatke osvojit će vas svojom jednostavnošću. "Jednostavna, jednostavnija ne može", piše naša čitateljica Tina Vuković za ovu finu roladu od jabuka gotovu u 20-ak minuta, a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Potrebni sastojci

Prvo napravite nadjev od jabuka, a za njega će vam trebati:

  • jabuke
  • šećer
  • cimet
  • bademi, orasi, grožđice po želji.

Zatim radite biskvit, za koji će vam biti potrebno:

  • jaja
  • korica limuna
  • šećer
  • prašak za pecivo
  • glatko brašno.

Kako se priprema

Jabuke ogulite i naribajte, dodajte im šećer i cimet po želji i promiješajte. Nadjev rasporedite po papiru za pečenje koji ste stavili u posudu za pečenje. U posebnoj zdjeli smiksajte jaja, naribanu koricu limuna, šećer, prašak za pecivo i brašno. Kada dobijete glatku smjesu, prelijte je preko nadjeva.

Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, ostavite 5 minuta da se ohladi, a zatim pažljivo skinite papir za pečenje i zarolajte kolač. Pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite. Po želji u nadjev možete dodati i bademe, orahe, grožđice, suhe smokve, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.