JABUKE u desertima nikada ne dosade. Od štrudle i pite do gibanice, deserte s jabukama obožavamo, a još kada im dodamo cimet i kada se ti okusi prožmu, mogli bismo ih jesti svakog dana. Neki od tih deserata iziskuju malo više vremena i truda, no neki su jednostavniji i idealni za one dane kada nemate previše vremena, baš poput ove rolade.
Rolada od jabuka u koju po želji možete dodati i bademe, orahe, grožđice ili neke druge dodatke osvojit će vas svojom jednostavnošću. "Jednostavna, jednostavnija ne može", piše naša čitateljica Tina Vuković za ovu finu roladu od jabuka gotovu u 20-ak minuta, a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Potrebni sastojci
Prvo napravite nadjev od jabuka, a za njega će vam trebati:
- jabuke
- šećer
- cimet
- bademi, orasi, grožđice po želji.
Zatim radite biskvit, za koji će vam biti potrebno:
- jaja
- korica limuna
- šećer
- prašak za pecivo
- glatko brašno.
Kako se priprema
Jabuke ogulite i naribajte, dodajte im šećer i cimet po želji i promiješajte. Nadjev rasporedite po papiru za pečenje koji ste stavili u posudu za pečenje. U posebnoj zdjeli smiksajte jaja, naribanu koricu limuna, šećer, prašak za pecivo i brašno. Kada dobijete glatku smjesu, prelijte je preko nadjeva.
Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, ostavite 5 minuta da se ohladi, a zatim pažljivo skinite papir za pečenje i zarolajte kolač. Pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite. Po želji u nadjev možete dodati i bademe, orahe, grožđice, suhe smokve, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.