Jaja na oko ispast će savršeno, ključ je u ovom koraku koji ne smijete preskočiti

Foto: Shutterstock

Mnogi se muče s pripremom savršenih jaja na oko - cilj je postići čvrst bjelanjak i savršeno tekući žumanjak, no rezultat često ne ispadne kako smo zamislili. Srećom, tiktoker Jack Parker podijelio je jednostavan trik koji osigurava da će vam pržena jaja svaki put ispasti besprijekorno, a tajna je u jednom ključnom koraku, piše Mirror.

Trik s poklopcem za savršena jaja

Parker kaže da su vam potrebna jaja i masnoća po izboru, poput maslaca, maslinovog ili kokosovog ulja. "Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri, a jaja razbijte u posebnoj posudi," savjetuje on. Prethodno razbijanje jaja u zdjelicu umjesto izravno u tavu olakšava proces i smanjuje rizik od pucanja žumanjka.

@jackparkerr22 How to make perfect fried eggs everytime you cook them🍳 #cooking#food#egg#tutorial#fyp#foryou ♬ Everybody Wants To Rule The World X Electric Love - darcy stokes

"Držat ćete ih na srednje jakoj vatri dok se bjelanjak ne formira oko žumanjka, zatim dodajte poklopac na tavu i smanjite vatru na nisku", nastavlja Jack. On smatra da je upravo dodavanje poklopca ključno jer će se zbog poklopca žumanjak termički obraditi do savršenstva. "Ostavite poklopac pet minuta, a zatim izvadite jaja i dobili ste savršena jaja na oko", kaže.

Zašto su jaja odličan doručak?

Osim što su ukusna, jaja su i iznimno hranjiva. Puna su proteina, a sadrže i vitamine, minerale, visokokvalitetne proteine i zdrave masti. Pritom je važno znati da su gotovo sve hranjive tvari sadržane u žumanjku, dok bjelanjak sadrži uglavnom proteine. Doručak bogat jajima može pomoći i pri mršavljenju jer sadrže vrlo malo ugljikohidrata, a obiluju proteinima i mastima koji dugo održavaju osjećaj sitosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.