Gurmanska histerija u Sydneyju: Ljudi čekaju satima samo zbog jednog jela

Screenshot: Instagram

Stotine gurmana stvaraju goleme redove ispred novog japanskog restorana u Sydneyu, a na ulazak se čeka i do dva sata. Riječ je o restoranu Gyukatsu Kyoto Katsugyu, popularnom japanskom lancu koji je u subotu otvorio svoja prva vrata u Australiji, a poznat je po svojim slavnim pohanim goveđim odrescima, piše Daily Mail.

Glavna zvijezda jelovnika je "gyukatsu" - pohani goveđi odrezak. Jelo se ističe hrskavom panko koricom, a poslužuje se srednje pečeno. Gosti, međutim, dobivaju i vrući kamen na kojem svaku krišku mesa mogu dodatno zapeći točno po svom ukusu.

Svaki set dolazi s prilozima poput kupusa, riže i niza umaka - od citrusa s japanskom rotkvicom, dashi curryja i svježeg wasabija, do misoa, meko kuhanog jajeta, soja umaka, sansho papar soli i prepoznatljivog Gyukatsu umaka.

"Red je bio nevjerojatno dugačak"

Restoran je otvoren 29. studenog, no od prvog dana stvaraju se ogromne gužve, neovisno o dobu dana. "Išli smo na dan otvorenja, ali red je bio nevjerojatno dugačak. Odmah smo se okrenuli - bilo je ludo. Možda pričekamo da se pomama smiri za nekoliko mjeseci", ispričao je jedan posjetitelj.

Popularnosti je pridonio i kreator sadržaja o hrani iz Sydneya, Adrian Widjonarko, koji je na društvenim mrežama podijelio vijest o otvorenju. "Najpopularnije katsu mjesto u Japanu, Gyukatsu Kyoto Katsugyu, otvorilo je svoju najveću trgovinu na svijetu u srcu Sydneya", objavio je Adrian na Instagramu.

U svom videu pokazao je kako se goveđi odresci paniraju i prže na pokretnoj traci kako bi bili savršeno i dosljedno pečeni. "Možete naručiti set s rižom, misom i kupusom. Dobivate vlastiti vrući kamen za pečenje svake kriške točno onako kako volite", objasnio je.

"Božić je stigao ranije"

Mnogi Australci, posebno oni koji su restoran posjetili u Japanu, nisu skrivali oduševljenje. "OMG, ovo mi je najdraža hrana za jesti u Japanu, čim stignem u Osaku, uvijek idem ravno kod njih", jedan je od komentara.

Drugi su se nadovezali: "Tako uzbudljivo, obožavam ovaj restoran u Japanu", "Jeo sam ovo u Japanu i to mi je bio najdraži obrok" i "Joj! Tako sam sretan! To mi je najdraži restoran u Japanu".

Mnogi su poručili da jedva čekaju posjetiti novu lokaciju. "OMG moram ići", "Wow, jedva čekam ići" i "Božić je doslovno stigao ranije", samo su neke od reakcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.