Gdje pojesti cimet-rolice? Ova četiri mjesta u Zagrebu i Splitu su provjereno dobra

Foto: Shutterstock

KIŠNO doba godine priziva tople začine, razna tijesta i slične slastice, a tu su među prvima cimet-rolice. Mekano dizano slatko tijesto, posip od cimeta i šećera, sve zarolano s puno maslaca, pa onda nakon pečenja još i preliveno šećernom glazurom, nerijetko uz dodatak krem-sira - te su slatke, sad već tradicionalno američke rolice sve popularnije kod nas.

Naravno da imamo recept, koji je, usput rečeno, među našim najčitanijima na Index Receptima uopće, a možete ga pronaći ovdje. No odlučili smo za sve vas kojima se baš i ne mijesi napraviti listu zagrebačkih mjesta koja nude cimet-rolice. Pronađite ih u nastavku.

Oš kolač

Adresa: Ćirila i Metoda 4 (Split)
Radno vrijeme: uto-sub 10-16

Slastičarnica Tee Mamut cimet-rolice je u ponudu uvela prije mjesec dana, a čini se kako je od prvog dana krenula navala. Sada su najavili i nove okuse, no ništa više od toga još nisu otkrili.

Korica

Adrese: Preradovićeva 39, prilaz Gjure Deželića 36, Martićeva 19 (Zagreb)
Radno vrijeme: pon-pet 7-19, sub 8-15, ned zatvoreno (vrijedi za sve lokacije)

Poznata zagrebačka craft pekarnica Korica cimet-rolice u ponudi ima oduvijek, a riječ je o klasičnim rolicama s cimetom i šećerom, s tvrđim preljevom na bazi šećera. Zovu ih švedske cimet-rolice na američki način.

Proof 33

Adresa: Ilica 33 (Zagreb)
Radno vrijeme: pon-sub 8-15, ned zatvoreno

Proof 33 otvoren je ovog ljeta (više o tome tko stoji iza svega je ovdje), a najpoznatiji su po Janjolinkinim krafnama (imamo recept, tu je), kao i po pizzama Kristine Halužan. No od kraja prošle godine Janja Benić peče i cimet-rolice, klasične s premazom od krem-sira, kojima su svi oduševljeni.

Bekeraj

Adresa: Ulica Grge Tuškana 24 (Zagreb)
Radno vrijeme: pon-pet 6:30-20, sub 6:30-17:30, ned zatvoreno

Ova pekarnica kod Kvatrića cimet-rolice je u ponudu uvela tek nedavno, no nismo ih još uspjeli probati. Zašto onda pišemo o njima? Jer su očito toliko dobre da uvijek nestanu čim ih ispeku, pa ih u par navrata nismo uspjeli uhvatiti, no svakako nećemo stati dok ih konačno ne isprobamo (prošle godine su nas, pak, iznenadili top krafnama).

"Zašto su cimet rolice iz Bekeraja toliko posebne i ekstra ukusne? Napravljene su od mješavine manitoba brašna i integralnog brašna s velikim postotkom proteina u sebi. Osim toga, poseban okus daje cejlonski cimet koji smatraju 'pravim' cimetom. On, osim svog osebujnog okusa i mirisa, nudi brojne zdravstvene beneficije. I šećer na kraju, prelivene su bijelom belgijskom čokoladom", kažu iz Bekeraja o svojem trenutno najtraženijem pecivu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.