JEFTINO meso ne mora značiti i neukusno meso, a pravi primjer za to je svinjski trbuh ili carsko meso. Ovo je jedan od najjeftinijih dijelova svinjetine i često vrlo podcijenjen komad, a od njega se mogu napraviti čuda, samo treba znati kako.
Carsko meso možete pripremiti na razne načine, a ako ne znate kako točno, tu smo da vam pomognemo. Pronašli smo dva načina pripreme carskog mesa uz koje će ono garantirano svaki put ispasti savršeno i više nećete ni pomišljati na druge načine pripreme.
Karamelizirano carsko meso
Za početak na tavici lagano prepecite komade carskog mesa dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ubrusom uklonite višak masnoće, a meso narežite na manje komade i još malo prepecite prije nego što dodate ostale sastojke. Zatim dodajte 4 režnja češnjaka, 2 žlice soja umaka, 2 žlice smeđeg šećera i žličicu rižinog octa.
@cookingwith_penny Replying to @user14942622590 Here it is! #crispyporkbelly #porkbellyrecipe #20minutemeal #porkbelly #cookinghack ♬ original sound - Penny Allen
Pecite i miješajte jako brzo kako šećer ne bi zagorio, a kada se svi sastojci pomiješaju, meso je gotovo. Poslužite ga s rižom ili nekim drugim prilogom po izboru, a možete dodati i umak po želji.
Hrskava svinjska potrbušina
Ovo je još jedan odličan način pripreme carskog mesa s hrskavom kožicom i sočnim mesom. Važno je da odaberete komad carskog mesa s kožom, koju ćete lagano probosti vilicom, a na mesu ćete napraviti nekoliko rezova i premazati ga marinadom od soli, papra, šećera, začinske mješavine pet začina i rižinog vina (ako ga nemate, možete koristiti i neko drugo slatko vino).
@cj.eats My grandfather’s Crispy Pork Belly recipe is THE best way to get an ultra crispy skin and the juiciest, most flavorful meat. After making pork belly many times, I’ve learned some additional tips along the way to help you make the best pork belly at home! Let me know in the comments what you plan on making or if you have any more specific recipes you want to see for the new year!🧧🎊 Find the full recipe with all my key tips on the blog - link in my profile! #easyrecipes #cookingvideo #chinesefood #porkbelly #asianfood #pork ♬ original sound - Chris Joe
Cijelo meso, osim kože, omotajte u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak na dan-dva. Meso zatim izvadite iz hladnjaka, kožu premažite octom i na nju stavite mješavinu soli i jajeta pa pecite pola sata na 150 stupnjeva. Nakon pola sata uklonite sol, kožu ponovno probodite vilicom i sada pecite na 230 stupnjeva 30 do 45 minuta. I to je to - dobit ćete neodoljivo hrskavo meso.