Bili smo u korejskom restoranu Omma. Evo što nude i kakva je hrana, a kakve su cijene

Foto: Index

KOREJSKI restoran Omma prije dva se mjeseca vratio se na scenu nakon kratkog izbivanja. Novi prostor je na adresi Koranska 1a, što je bitno za napomenuti jer se po internetu spominju još dvije adrese na kojima je restoran nekad bio, a više nisu u funkciji (Unska i Ulica kneza Mislava). Na jelovniku imaju dobar izbor jela po, za današnje prilike, skroz ok cijenama.

Valjušci (4 eura)

Prvo pa najgore. Valjušci koje smo uzeli kao predjelo su nam bili najgori od sva tri jela koja smo naručili. Tijesto je bilo dobre debljine i hrskavo, a došli su topli. No nadjev je bio hladan, ujedno i termički gotovo neobrađen, a sastojao se od mljevene svinjetine i ribanih tikvica.

Mljevena svinjetina nam nikako ne odgovara ako je sirova, a ovdje je to popratio i okus, koji je bio loš - i neslan i generalno bljutav. Stupanj neobrađenosti mesa svakako nije pomogao okusu ni u kojem smislu.

Šteta jer valjuške u bilo kojem obliku stvarno volimo, a svinjetina nam je u azijskoj kuhinji jedna od dražih vrsta mesa jer i najjeftiniji rezovi mogu postati pravo čudo kad se pripreme kako treba. Uz ove, na meniju su i valjušci s kimchijem, no nažalost nisu bili dostupni.

Bibimbab (9.20 eura)

Slavno istočnoazijsko jelo s bazom od riže uz dodatak mesa ili tofua i raznog povrća pa završeno s jajem na oko s mekim žumanjkom u Ommi je prilično obilno i privlačnih boja, pa i tekstura. Neka vas ne zavara ova zdjela koja na fotografiji izgleda manje nego što je u stvarnosti.

Od dvije dostupne opcije, umjesto mljevene junetine kao protein smo odabrali tofu, za koji se ne bismo bunili da je malo hrskaviji, ali i jače mariniran. S obzirom na to da se radi o prilično blagoj namirnici, može pretrpjeti svakakve začine pa ne bi bilo loše da kuhinja malo po tom pitanju "podivlja", i to ne samo kod tofua već i kod drugih elemenata u zdjeli s Bibimbabom.

Jedan topping, odnosno dodatak koji je izgledao kao ukiseljeni crveni luk, bio je bezukusan - ali doslovno, ni kiseo, ni ljutkast, ni sladak, baš ništa. Kimchi koji smo dobili sa strane uz oba jela bio je dosta ljut pa je ipak donio dašak Koreje. U svakom slučaju, ovaj Bibimbab ima puno potencijala i na dobrom je putu da postane baš lijepo, zaokruženo jelo - navijamo da se to i ostvari.

Gang jeong (8.60 eura)

Hrskav i pržen otkošteni pileći zabatak u ljutkastom umaku posipan istučenim kikirikijem, s rižom kao prilogom, bio nam je jako dobar, zapravo i najbolje jelo od ova tri. Omjer mesa i riže je korektan i cijelo jelo ima dosta okusa osim same ljutine (koja nije prejaka, već paše). Ovo bismo u Ommi rado pojeli opet.

Inače, u razgovoru s jednim njihovim ranijim gostom bili smo upozoreni da su porcije male, no ne bismo se složili. Porcije su u Ommi po veličini prosječno hrvatske i podijeljeno predjelo i cijelo glavno jelo po osobi bi trebali biti potpuno dovoljni za najesti se. Iako smo mi planirali za kraj pojesti i nešto slatko, taj dan od slastica nije bilo nijedne dostupne.

U svakom slučaju, Ommi ipak nedostaje odvažnosti ako govorimo o hrani, a atmosfere kad je riječ o prostoru koji je vrlo prazan, bez dodira ičeg korejskog. Nadamo se da će se popraviti i dobiti malo na živosti jer bi cijela priča mogla biti jako interesantna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.