Youtuber je postio 48 sati kako bi doznao može li tako smršaviti. Evo rezultata

POVREMENI post je jedan od popularnijih režima mršavljenja. Oni koji ga slijede okreću se različitim varijantama posta, a najčešće biraju režime 16:8 i 5:2. Kod režima 16:8 hrana nije dozvoljena 16 sati u danu, dok se kroz osam sati jede sve. Metoda 5:2 uključuje dvodnevni post, dok je pet dana dozvoljeno sve jesti.

Youtuber Will Tennyson odlučio je postiti dva dana i trenirati kao inače i provjeriti može li mu taj režim pomoći da skine kilograme. Rezultate je dokumentirao u videu koji je objavio na YouTubeu.

U vrijeme posta dopustio si je konzumirati samo biljni čaj, crnu kavu i vodu. 

"Kad puno pijete, tijelu je teško održavati elektrolite u ravnoteži, a to je važno tijekom posta", rekao je te preporučio dodavanje morske soli i sode bikarbone u vodu ako morate nadoknaditi razinu kalija ili natrija tijekom posta.

Will je dan prije posta konzumirao poveću količinu kalorija pa je uspio odraditi trening za ramena i ruke, što se inače ne preporučuje nikome tko ne unosi hranjive tvari.

"Nikad se u životu nisam toliko oznojio tijekom vježbanja", izjavio je nakon treninga pa otišao u infracrvenu saunu kako bi se dodatno oznojio i riješio viška tekućine.

Nakon 22 sata počela se javljati glad pa Tennyson kaže da je leći u krevet gladan najgori dio posta. Drugog dana osjeća vrtoglavicu i pad energije te kaže da je loše spavao. Ipak odrađuje trening.

"Neraspoložen sam i sve više razmišljam o hrani", dodaje.

Na kraju izazova, Will je stao na vagu. Bio je lakši 6.1 kilogram. Iako je ponosan na rezultat, sretan je što ponovno može jesti.

"Post vas uči samodisciplini i važnosti hrane", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.