Video s kraja 80-ih pokazuje kako su izgledali treninzi Jeana-Claudea Van Dammea

Foto: EPA

SVIJET akcijskih filmova pun je heroja, ali tijekom 80-ih i 90-ih jedna osoba se istaknula i postala zvijezda. Riječ je o Jean-Claudeu Van Dammeu, koji je plijenio pažnju načinom borbe i zavidnom muskulaturom.

Van Damme je prošao intenzivne treninge kako bi bio u formi. Belgijac je dosljedno klesao svoje tijelo, zbog čega je mišiće uspio zadržati i kasnije, što je pokazao u Plaćenicima 2 iz 2012.

U popularnom videu na YouTubeu može se vidjeti kako su izgledali treninzi slavnog snagatora za filmove kao što su Universal Soldier iz 1992. ili Sad Death iz 1995.

Prva vježba koju izvodi je potisak ramena, a onda slijede zgibovi u ležećem položaju, vježbe za bicepse i veslanje na spravi. Uz to je jačao i prsa, ali radio i klasične vježbe poput trbušnjaka i sklekova. Sve je to pratio i satovima borilačkih vještina, u kojima je bio odličan.

S godinama je svoje vježbe prilagodio dobi, ali i dalje je u vrhunskoj formi. Naporan rad za njega se itekako isplatio jer je zbog top forme bio jedan od najtraženijih glumaca u Hollywoodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.