Uz ovaj jednostavni trik ublažite opekline od sunca i riješite se neugodnog žarenja

I KAD mislite da ste na tijelo nanijeli dovoljno kreme za sunčanje, moguće je da ste propustili neki izloženi dio tijela. Srećom, ako i naiđete na crveni i topli dio kože koji niste učinkovito zaštitili od sunčevih zraka, postoji rješenje za brzo ublažavanje opeklina.

TikTok, brzorastuća i trenutno najpopularnija društvena mreža, puna je kreativnih rješenja svakodnevnih problema. Tako za problem opeklina na licu i tijelu nudi brzo rješenje - smrznute kocke aloe vere.

Poznato je da je aloe vera sama po sebi učinkovito protuupalno sredstvo, stoga je i vrlo popularan sastojak mnogih proizvoda koji se nanose nakon sunčanja. 

@beautyhacks

It’s almost summer🌞 Start prepping with this handy tip 🧴LIFE SAVING! model: @galamartinez #summerhack #sunburn #fypシ #fy

♬ original sound - 🙂

Posudu za kockice leda napunite aloe verom po vašem izboru i stavite je u zamrzivač. Preporučujemo silikonski kalup kako biste olakšali vađenje smrznutih kockica. Nakon nekoliko sati, kad se vratite kući, u zamrzivaču će vas čekati umirujuće kockice leda koje će ublažiti crvenilo i pružiti trenutno olakšanje. 

Dakako, najbolji način za prevladavanje opeklina je spriječiti da se one uopće dogode. Najučinkovitije je uvijek koristiti kremu za zaštitnim faktorom 30 ili većim i obnavljati je svaka dva sata ili prije, ako se češće znojite ili puno vremena provodite u vodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.