Trener tvrdi da vruća čokolada može pomoći u mršavljenju, ali samo pod jednim uvjetom

Foto: Unsplash

Imamo dobru vijest za ljubitelje čokolade. Trener Steve Bennet, autor knjige Fiber First, tvrdi da upravo ta namirnica može pomoći onima koji su na dijeti da skinu nekoliko kilograma.

"Šalica tople čokolade, pripremljena od nezaslađenog kakaovog praha, može smanjiti glad jer povećavate unos vlakana njezinim ispijanjem", objasnio je za The Sun.

Dakle, ključno je odabrati nezaslađeni kakao.

"Kakao prah, koji bi trebao biti glavni sastojak tople čokolade, bogat je vlaknima. Problem je što mnogi kupuju varijante s previše šećera. Pronađite zdravu verziju koja je jednako dobra okusa", pojasnio je.

Vlakna su teško probavljiva i kao rezultat toga dulje nas drže sitima te mogu spriječiti žudnju za grickalicama, koje su često krivac za debljanje.

"Prema mom receptu, toplu čokoladu pripremite od 200 ml toplog mlijeka, dvije žlice nezaslađenog kakao praha i dvije žličice stevije", naveo je trener.

Vlakna nisu korisna samo za mršavljenje, već imaju i druge zdravstvene prednosti. Autori koji stoje iza studije iz 2015. godine, u kojoj je sudjelovalo milijun ljudi, zaključili su da vlakna mogu smanjiti rizik od kroničnih bolesti, uključujući bolesti srca, moždani udar, dijabetes i nekoliko vrsta raka.

Prema smjernicama, odrasli bi trebali konzumirati oko 30 grama vlakana dnevno, no većina ih unosi samo oko 20 grama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.