Trener otkrio kojih 12 namirnica najbolje sagorijeva mast i pomaže u mršavljenju

Foto: Instagram

AKO pokušavate smršavjeti, vrlo vjerojatno ste promijenili plan prehrane i konzumirate hranu koja brže sagorijeva mast poput lososa, zelenog čaja, povrća i jaja. Ako mislite da ćete zahvaljujući takvoj hrani smršavjeti brže, znanost kaže da je sve ipak malo kompliciranije.

Osobni trener Max Weber objavio je grafiku kojom je otkrio kojih 12 namirnica najbrže sagorijeva mast. U njegovoj objavi nalaze se kivi, cvjetača, ali i dijetalni sladoled, krafna i crno vino. 

“Istina je da ne postoji čarobna hrana koja ubrzava metabolizam, radi detoksikaciju i sagorijeva mast”, napisao je Max. 

“Mast sagorijevate kalorijskim deficitom. Morate unijeti manje kalorija u odnosu na broj koji sagorijevate kako biste smršavjeli.”

Objasnio je kako možete biti prilično fleksibilni s prehranom i uživati u određenim namirnicama sve dok pazite na dnevni unos kalorija. Kaže da, naravno, postoje namirnice koje su hranjivije od drugih i uz koje ćete dulje biti siti, zadovoljiti potreban dnevni unos nutrijenata i održavati šećer u krvi stabilnim, ali ne biste se smjeli ograničavati.

“Razlog zbog kojeg sam naveo ovih 12 namirnica je to što ste uz njih na zdravoj dijeti, a fleksibilni ste i uključujete u prehranu ono u čemu uživate. Mnogo voća, povrća i proteina je ključ za sitost, ali povremeno se možete počastiti nečim slatkim jer je to važno za dugoročnu održivost”, dodao je Weber.

Ovom objavom Weber je htio poručiti kako se može uživati u umjerenim količinama bilo koje hrane, a gubiti na težini.

“Jedite zdravu i hranjivu hranu, ali nemojte se osjećati loše ako si dopustite povremenu poslasticu”, poručuje trener.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.