Tip se okušao u zahtjevnoj rutini Christiana Balea iz filma Američki psiho

Foto: YouTube screenshot

YOUTUBER Will Tennyson iz Toronta se nedavno okušao u posebnom režimu vježbanja i prehrane po uzoru na glumca Christiana Balea, koji je u filmu Američki psiho pokazao figuru koja sliči grčkim bogovima. Tennyson je ujedno prihvatio i izazov specifičnog tretmana kože kakvog se pridržava Patrick Bateman, Baleov lik.

Američki psiho je kultno ostvarenje staro dvadeset godina, a uloga samozadovoljnog, manijakalnog Patricka Batemana proslavila je Christiana Balea. Izuzev glume i šokantnih scena, film odvlači pažnju i zbog isklesane figure Christiana Balea, čiji je lik izvana oličenje savršenstva, ali je iznutra hladan i morbidan.

Prvih deset minuta filma je pogotovo značajno za uvod u srž Baleovog lika. On počinje svoju pripovijest opisom svakodnevne rutine koja uključuje rigorozan trening, zdravu prehranu i ozbiljnu posvećenost njezi kože. Glumac je u jednom intervjuu otkrio da prije ovog filma nikada nije ušao u teretanu. Kako bi se pripremio za ulogu Batemana, satima je mukotrpno vježbao svaki dan.

Will Tennyson je odlučio probati Baleov, odnosno, Batemanov režim u trajanju od jednog dana, s obzirom na to da i sam ima dobro isklesanu figuru. Njegov eksperiment je zaista zanimljiv, ali ovaj režim nije namijenjen nekome tko nije već istreniran kao Tennyson. Inače, Christian Bale je poznat po svojim tjelesnim transformacijama, tako da je pitanje koliko bi netko drugi imao uspjeha s njegovom rutinom.

Prehrana

Tennysonov "batemanski" dan se sastojao od 6 obroka bogatih bjelančevinama i vlaknima, dok je masti unio u umjerenoj količini, piše Men's Health.

Obrok 1: 6 jaja (tvrdo kuhanih), 100 grama zobene kaše s grožđicama

Obrok 2: konzerva tune sa pšeničnim kruhom od punog zrna i žlicom maslaca od kikirikija

Obrok 3: 230 grama pilećih prsa, porcija brokule, jedna i pol porcija tjestenine i 85 grama smeđeg šećera

Obrok 4: proteinski shake, banana i proteinska pločica

Obrok 5: 230 grama pilećih prsa, porcija brokule, jedna i pol porcija tjestenine i 85 grama smeđeg šećera

Obrok 6: žlica proteina, 2 tablete jetrenog ulja bakalara, 5 grama kreatina

Režim vježbanja

Bale je gornji dio tijela vježbao na sljedeći način šest dana u tjednu, uključujući trening na traci ili sobnom biciklu:

Zgibovi: 2 serije po 5 ponavljanja

Bench press: 2 serije po 5 ponavljanja

Jednoručni biceps pregib sa sajlom: 2 serije po 10 ponavljanja

Bočno letenje: 2 serije po 10 ponavljanja

Viseće podizanje nogu: 2 serije po 10 ponavljanja

Tennyson je priznao da je Baleov režim bio daleko teži nego što je očekivao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.