Tip otkrio trik od nekoliko sekundi koji mu pomaže zaustaviti žudnju za alkoholom

U NOVOM YouTube videu Leon Sylvester je otkrio tehniku ​​koja mu se učinila korisnom u upravljanju žudnjom za alkoholom otkad je trijezan.

"Živio sam svoj život u milosti žudnje", kaže on. "Svaki put kad bih pokušao prestati piti koristeći snagu volje, uvijek bi tu na kraju bila želja koja me pobijedila."

Na početku vašeg puta trijeznosti, Sylvester vjeruje da je važno razumjeti razloge zašto ste predani prema promjeni odnosa s alkoholom.

"Uvijek kažem da prestanak pijenja ne može biti samo prestanak pijenja. Morate imati nešto čemu ciljate. Morate imati svoje 'zašto'", objašnjava.

Sylvester preporučuje da se u dva stupca napiše popis svih razloga zbog kojih želite prestati piti. U prvom stupcu pod nazivom "bol" navedite sve negativne posljedice pijenja koje ste doživjeli: mamurluk, sram, financijski i emocionalni trošak itd. U drugom stupcu "užitak" napišite sve o životu kakav bi bio bez alkohola. Na primjer, poboljšanje vašeg zdravlja ili međuljudskih odnosa.

"Razumijevanje vašeg 'zašto' snažna je prethodnica zaustavljanja vaše želje za alkoholom", kaže on: "Kad imate viziju, to vas zaista može motivirati da počnete tražiti rješenja za svoj problem."

Objasnio je i koji je bio najveći problem u njegovom slučaju.

"Glavni problem nije bila sama žudnja, već uvjerenje da mi alkohol pruža istinski užitak u životu", kaže on. "Kad se počnete osjećati kao da nešto propuštate, tada počinje žudnja. A jedini način da prebolite osjećaj uskraćenosti je uklanjanje razloga zbog kojih mislite da alkohol predstavlja vrijednost u vašem životu."

Preoblikujući svoje razmišljanje na ovaj način, Sylvester tvrdi da je u stanju u roku od nekoliko sekundi otkloniti potencijalnu želju za alkoholom, piše Men's Health.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.