Tijelo Zoe Saldane dokazuje da trening stvarno ne treba trajati dulje od ovoga

Foto: Instagram 

AKO ste se ikada pitali koliko je kardio treninga dovoljno dnevno, a koliko previše - holivudske glumice koje svojim tijelima komotno možemo svrstati u "ljude koji znaju što pričaju", pa tako prenosimo i ovaj savjet koji će vjerojatno mnoge od vas razveseliti. 

Prvo je o glumica Scarlett Johanson otkrila svoj savršeni trening za cijelo tijelo koji nikada ne traje dulje od 20 minuta te ako nju pitate - to je skroz dovoljno da znate da ste ipak napravili dobar posao, a sada isto to kaže i zvijezda Star Treka Zoe Saldana. 

Između snimanja, putovanja, života, malo mi vremena ostane za vježbu, no prije sam se zorno držala savjeta i trudila se barem tri puta tjedno odraditi treninge koji su trajali minimalno pola sata, a često i duže. No u posljednje vrijeme radije se držim pravila "manje je više" i otkako treniram smo 20 minuta dnevno, učinak je isti, ali se ja osjećam puno bolje, odmornije - "ne ubije me toliko trening".  

Ona se, kako je izjavila, sada drži pravila od 20 minuta, a vježba gdje i kada stigne. Ako je u maloj hotelskoj sobi zagrijava se trčeći na mjestu, kombinira vježbe na mjestu s nekoliko vježbi snage, trudi se u tih 20 minuta zgurati poteze za cijelo tijelo, a ako je vani i ima tu priliku, ponekad 20 minuta samo baca medicinku u zid.  

I otkako se drži treninga od samo 20 minuta dnevno osjeća se puno bolje, spremna je nakon treninga odraditi još svašta i zapravo se sada jako veseli tom skraćenom režimu. 

"Ovo pravilo možda ne vrijedi za sve. Svi smo mi dosta različiti pa je zato najbolje pronaći onaj ritam koji odgovara samo vama. Pa ako se i vi nakon zamornog treninga koji traje dulje od pola sata osjećate smoždeno - skratite vrijeme treninga. Učinak će biti isti, čak možda i bolji, jer ako niste znali, pretreniranost vam neće donijeti puno bolje rezultate. Zapravo, ako radite samo kardio, vaše će se tijelo brzo naviknuti na režim pa će mu trebati, ne više vježbe, već samo jače vježbe. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.