Sportaš skoro umro nakon što je slučajno pojeo sendvič s čačkalicom

Foto: 123RF

18-GODIŠNJI profesionalni sportaš je jedva izvukao živu glavu nakon što je slučajno progutao čačkalicu koja se nalazila u sendviču koji je pojeo.

Ovo nesvakidašnje iskustvo jedna je od priča u novom izdanju časopisa New England Journal of Medicine. Naime, čačkalica duljine sedam i pol centimetara prošla je gotovo cijeli probavni sustav ovog mladića bez problema, no naposljetku je zapela u njegovim crijevima i probila arteriju te uzrokovala infekciju, prenosi New York Times.

Sportaš je putovao sa svojom momčadi kada je osjetio bol u desnoj strani trbuha. Počeo je povraćati i dobio proljev pa je prevezen na odjel hitne pomoći obližnje bolnice. Krvne pretrage i CT su bili uredni pa su ga liječnici otpustili. 

Kroz naredna dva tjedna neugodni simptomi su popustili, ali onda je dobio vrućicu i otkrio krv u stolici. Liječnički tim ponovno nije otkrio ništa neobično.

Zakazao je kolonoskopiju u Bolnici u Massachusettsu, ali mu je iznenada porasla temperatura tijela, a bol se pojačala. Sve je ukazivalo na sepsu.

Liječnici su uspjeli izvesti kolonoskopiju koja je otkrila čačkalicu koju nije pokazao niti jedan CT koji je obavio prethodnih tjedana. Međutim, kada su je izvadili, došlo je do iznenadnog krvarenja pa je podvrgnut hitnoj operaciji kojom mu je jedva spašen život.

“Prošao je kroz tri operacije i probudio se nakon nekoliko dana u šok sobi. Najviše ga je brinulo hoće li se moći nastaviti baviti sportom”, izjavio je dr. Fabian J. Schield za Times i dodao da je priča nevjerojatna te da je vjerojatnost da se ovakva situacija dogodi bilo kome prilično mala.

Mladić je tjedan dana nakon operacije otpušten na kućnu njegu, a zahvaljujući fizikalnoj terapiji i upornosti, vratio se profesionalnom sportu nakon sedam mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.