Španjolska kraljica zbog vitke figure odrekla se napitaka bez kojih mnogi ne mogu

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA kraljica Letizia plijeni pažnju gdje god se pojavi. Unatoč tome što ima 49 godina, njezina figura je zategnuta i vitka. Koju dijetu i režim vježbanja slijedi?

Prije nego što se 2004. udala za Filipa VI., Letizia je bila novinarka. Često se pojavljivala na televiziji, a danas izgleda gotovo jednako kao tada. Iako su je često kritizirali zbog težine, ona je otkrila da puno jede.

"Nemam nikakav problem. Puno jedem, ovakva sam, imam takav tip tijela", izjavila je majka dvoje djece.

Kraljica Letizia ipak pazi da jede zdravu hranu pa najčešće konzumira ribu, jaja, kelj i špinat. Nastoji slijediti mediteranski stil prehrane, koji uključuje puno voća i povrća te proteina i zdravih masti. Mnogi takvu vrstu prehrane ocjenjuju najzdravijom na svijetu.

Ali kraljica Letizia mediteransku prehranu kombinira s Perricone dijetom, nazvanom po dr. Perriconeu, koja se sastoji od hrane bogate proteinima, povrća bez škroba, voća, orašastih plodova, jogurta, maslinovog ulja i cjelovitih žitarica. Mnoge slavne osobe, uključujući Gwyneth Paltrow i Kate Moss, navodno su slijedile Perricone dijetu.

Osim toga, Letizia izbjegava šećer i nikad ne jede gotova jela, smrznutu hranu ili pizzu. Što se pića tiče, ne konzumira kavu, gazirana pića i alkohol. I upravo je to recept za uspjeh jer izbjegavanje alkohola može biti učinkovit način mršavljenja s obzirom na to da su alkoholna pića obično bogata kalorijama.

Kraljica Letizia vježba s utezima svaki drugi dan, a ima i široko znanje o jogi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.