Slavna pjevačica zaljubila se u zabavnu aktivnost koja bi vas mogla zaintrigirati

MILEY Cyrus obožava izaći iz svoje zone komfora. Pjevačica voli planinarenje, jogu, kajakarenje, a nedavno je otkrila da se okušala i u wakeboardingu. Iako je ta njena avantura završila neslavno, s glavom u vodi, ova aktivnost ima brojne prednosti za cijelo tijelo.

Wakeboarding je kombinacija surfanja, snowboardinga i skijanja na vodi, a ovo su razlozi zbog koji se smatra jednim od najtežih tjelesnih izazova. 

1. Trening je za cijelo tijelo

Baš kao i surfanje, wakeboarding je izvrstan način kojim tonirate cijelo tijelo. Dok balansirate na vodi, koristite otpor i aktivirate mišiće trupa, bicepse i tricepse, kao i noge, gluteuse i leđne mišiće. Treba vam izrazito velik stupanj snage da biste mogli izvoditi eksplozivne trikove i tehnike dok graciozno klizite po vodi.

2. Poboljšava ravnotežu

Jedna od boljih stvari u wakeboardingu je poboljšanje ravnoteže. Trebat će vam prilično puno truda da biste ostali u uspravnom položaju.

3. Povećava fleksibilnost

Uzimajući u obzir nevjerojatne trikove i akrobacije koje wakeboarderi prikazuju na TikToku, ne čudi da je fleksibilnost jedna od najvažnijih vještina potrebnih za ovaj sport. Vježbe na vodi i u njoj mogu poboljšati vašu pokretljivost i fleksibilnost, posebno u rukama i zglobovima kojima hvatate uže.

4. Zabavan način sagorijevanja kalorija

Ako vam je teretana dosadna, predlažemo da se okušate u wakeboardingu jer je vrlo uzbudljiv način održavanja kondicije. Dok ste na vodi i sagorijevate kalorije, dobit ćete i potrebnu dozu vitamina D, koji doprinosi zdravim kostima i boljem imunitetu, kao i boljem raspoloženju.

5. Jača povezanost s vodom

Ako je nešto sigurno, to je da ćete tijekom wakeboardinga jako puno puta pasti u vodu. Prednost je što pritom usavršavate plivanje, iako biste na wakeboardu uvijek trebali nositi prsluk za spašavanje. Ako ste novi u vodenom sportu, pobrinite se za svoju sigurnost. Kao što nam je Cyrus pokazala, puno toga može poći po zlu dok se bavite tom zabavnom aktivnošću.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.