AKO tražite zdrav i ukusan (i nosivi) obrok, ovo je recept koji bi vas mogao oduševiti.
Kombinacija jaja, sjemenki i zobi pruža proteine, zdrave masti i daje nam energiju, dok osušene smokve i med obrok čine slatkim. Već svi sastoji zvuče prefino, a što kada bismo vam rekli da vam je za ovaj recept dovoljna samo jedna zdjela, nije potreban mikser i dovoljno je deset minuta pripreme?
S ovim receptom možete eksperimentirati i umjesto nekih sastojaka staviti druge koji vama više pašu. Na primjer, umjesto suhih smokava možete staviti sušene marelice. Brzo ćete pronaći svoju kombinaciju snova i uživati u svom proizvodu.
Ovaj recept je bez glutena, pšenice i šećera, tako da je savršen za sve one koji vole zdrav i fin doručak.
SASTOJCI
- šest jaja
- šest žlica domaćeg meda
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- jedna šalica vode
- jedna žlica cimeta
- četiri šalice zobi
- 1/3 šalice sjemeni suncokreta
- 1/2 šalice sjemeni sezama
- 1/4 sirovih sjemenki bundeve
- 1/2 šalice suhih nasjeckanih smokava.
PRIPREMA
U velikoj zdjeli miješajte jaja, med, ulje, cimet i vodu sve dok ne postane pjenasto. Dodajte zob, smokve i sjemenke te miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
Namažite posudu za pečenje te ulijte tijesto i ostavite ga da odstoji 30 minuta kako bi zob potpuno upila tekućinu i omekšala.
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i kruh pecite sve dok ne porumeni na vrhu i bude tvrd na dodir (oko 45 - 50 minuta). Kad se kruh ispeče, ostavite ga da se ohladi i poslužite uz sebi omiljene dodatke.