AKO vas je uhvatila kriza za slatkim, stigao je spas.
Ketogena dijeta zaludjela je svijet, a u njenu djelotvornost se kunu i brojne slavne osobe s Jennom Jameson na čelu. Upravo ona putem društvenih mreža obožavatelje često obavještava o svom napretku i nevjerojatnoj transformaciji, a najveće zasluge pripisuje upravo prehrani baziranoj na niskom unosu ugljikohidrata te povećanom unosu masti. Ne zvuči privlačno? Ne padaju vam na pamet jela koja bi zadovoljila vaše profinjeno nepce, a istovremeno se držala smjernica ovakvog načina prehrane?
Pa, nakon što vidite desert koji je kombinacija cheesecakea i brownieja mogli biste i vi poželjeti iz temelja promijeniti svoju prehranu.
Zagovornici ketogene dijete tvrde kako je ključ samo u poznavanju smjernica i domišljatosti. Uz malo kreativnog razmišljanja lako ćete se dosjetiti da bademovo brašno može zamijeniti sve druge vrste brašna, a kakao čokoladu.
Za pripremu ovog deserta trebat će vam malo više od jednog sata i ove namirnice:
Za biskvit
1/2 šalice čokolade bez šećera
100 grama neslanog maslaca
tri velika jaja
1/4 šalice stevije
jedna žličica ekstrakta vanilije
Za kremu
250 grama punomasnog krem sira
jedno veliko jaje
tri žlice stevije
jedna žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih.
2. Čokoladu i maslac stavite u mikrovalnu pećnicu na otprilike 1 minutu. Izvadite i promiješajte dok se sve ne poveže.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, sladilo i ekstrakt vanilije te sve mikserom povežite. Nastavite miksati dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac te sve izlijte u pripremljen pleh.
4. U posebnoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za kremu i dobro ih izradite mikserom. Kada smjesa postane pjenušava, izlijte je preko prethodno pripremljene smjese za biskvit i sve lagano pomiješajte kako biste dobili svijetle i tamne šare.
5. Pecite 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolačića ne izađe čista. Tada je vaš kolač gotov.