Ovaj fitness rekvizit ponovo je kul, a znatno brže nas dovodi u formu

Foto: Shutterstock

OSIM biciklističkih hlačica i traperica visokog struka, još jedan detalj iz 80-ih i 90-ih proživljava procvat. Utezi za gležnjeve ponovo su se pojavili kao najnoviji kul dodatak. Savršeni su za šetnje, ali i vježbanje kod kuće, a izgledaju elegantno i savršeno za Instagram fotke. Stoga ne čudi da ih viđamo posvuda.

Google pretraživanja utega za gležnjeve gotovo su se utrostručila od listopada 2021. Tome doprinose i slavne face. Primjerice, James Franco i njegova djevojka Isabel Pakzad fotografirani su kako nose utege na zapešćima tijekom trčanja u travnju. Ovogodišnja pobjednica showa The Bachelor Hannah Ann Sluss također je viđena kako nosi utege preko tajica.

"Koristim ih nekoliko puta tjedno. I trenutno hodam s njima. Možete ih navući kad idete u trgovinu ili šetnju i nećete izgledati čudno", rekla je Sluss u telefonskom razgovoru za The Post.

Potražnja raste zbog njihove milenijske chic vibre

Zbog procvata fitnessa na Instagramu svi pokazuju novu odjeću i nove rekvizite i dodatke. Za trenericu Kodi Berg utezi za gležnjeve dobar su način da uključimo fitness u svakodnevni život. 

"Želim stvari koje su izdržljive, ali da se u njima osjećam seksi", objasnila je.

Privlačnost dodatka nadilazi izgled. Instruktori fitnessa kažu da utezi za gležnjeve imaju stvarne prednosti, čak i ako ih nosite samo tijekom kraće šetnje.

"Dodavanje utega teških samo pola kilograma do kilograma može vam povećati broj otkucaja srca za 30 posto", tvrdi trenerica Aly Giampolo.

A kada se nose na zapešćima, utezi mogu ojačati mišiće gornjeg dijela leđa kako bi se poboljšalo loše držanje. Samo ih preskačite kad radite vježbe visokog intenziteta.

"Klonite se nositi ih kod brzih, snažnih pokreta. Dovoljno je teško održavati sigurnu i pravilnu formu kada se brzo krećete. Kombinacija dodatne težine s brzim vježbanjem može potencijalno rezultirati istezanjem mišića ili naprezanjem donjeg dijela leđa", ističe Giampolo.

Sluss kaže da vidi stvarne rezultate otkako koristi utege.

"Svi prijatelji mi kažu da sad zaista imam guzu", dodala je kroz smijeh.

Cijene utega za gležnjeve u trgovinama kreću se od 50 do 300 kuna, ovisno o težini utega, modelu i proizvođaču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.