Omiljena namirnica je uvjerljivo najgori izvor proteina: Pridonosi nakupljanju sala

Foto: Pexels

Kada smo usredotočeni na gubitak sala na trbuhu, postoji mnogo namirnica koje bismo trebali izbjegavati. Iako su proteini izvrstan dodatak svakoj zdravoj prehrani, budući da pomažu održati sitost i očuvati čiste mišiće, nisu svi jednaki.

Blizanke i dijetetičarke, Tammy Lakatos Shames i Lyssie Lakatos, otkrile su koji je protein najgori za salo na trbuhu.

Koji je najgori protein za salo na trbuhu?

Mnogima se ovaj odgovor neće svidjeti, ali apsolutno najgori protein za salo na trbuhu je sir. Iako je izvrstan izvor proteina i kalcija, sir je jako loš kada smo zabrinuti zbog viška kilograma.

"Većina kalorija u siru dolazi iz masti, a ne iz proteina. Zapravo, otprilike 28 grama sira mozzarelle ima oko 85 kalorija, od kojih 60 dolazi iz masti, a samo 23 iz proteina. Čak i mala porcija sira može brzo sakupiti kalorije. S druge strane, možete imati puno veću porciju visokoproteinske hrane s puno manje kalorija", objasnile su dijetetičarke za Eat This Not That.

Ljudi obično previše obilno koriste sir kao dodatak svojim jelima, slično kao što bi koristili neki umak ili začin. Ova navika, nažalost, dovodi do viška neželjenih kilograma.

Koja je zdravija alternativa?

Ako se ne možemo odreći sira, trebamo razmisliti o nemasnoj alternativi. "Kada se dio ili sva masnoća skine sa sira, kalorije se smanjuju, a proteini se obično povećavaju. Oni jačaju osjećaj sitosti, pa što više proteina možete unijeti u hranu, manje ćete biti gladni i manja je vjerojatnost da ćete se prejesti", istaknule su blizanke.

Nemasni svježi sir također je dobar izbor. Otprilike 118 grama svježeg sira sadrži oko 90 kalorija i nudi 12 grama proteina.

"Iako se pokazalo da su proteini korisni za mršavljenje, ako konzumirate one koji su krcati masnoćama ili šećerom, brzo ćete nakupiti kalorije. Važno je birati zdravije alternative", zaključile su dijetetičarke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.