Mršavljenje često uključuje donošenje promišljenih odluka o količini i kvaliteti hrane koju konzumiramo. No, ispada da veći unos proteina u našim receptima za večeru može biti strateški i zadovoljavajući pristup našem cilju gubitka kilograma. Proteini ne samo da pomažu u obnavljanju i rastu mišića već potiču i osjećaj sitosti, pomažući u suzbijanju prejedanja.
Nutricionistica Ilana Muhlstein na TikToku je podijelila recept za pizzu s gljivama, koji joj je pomogao izgubiti 45 kilograma.
Recept započinje pravljenjem snijega od 240 mililitara bjelanjaka. Zatim u snijeg dodaje otprilike 28 grama kukuruznog škroba i ponovo dobro promiješa. Nakon toga, smjesu stavlja u pećnicu zagrijanu na otprilike 148 stupnjeva i peče 25 minuta.
@nutritionbabe When your food tastes this good, I guess you ignore the cream dripping down your face 😆 I’ve dedicated an entire chapter to delicious cloud bread recipes in my new cookbook. They’re high in volume, low in cals, and packed with protein. Plus, they’re so fun and easy to make 💪 This recipe tastes like a high-end decadent dish from a restaurant, but without the price tag or bleh feeling you’d typically get after. 💥 Here’s the standard cloud bread recipe: Preheat oven to 300°F. Beat 1 cup of liquid egg white until it forms into a fluffy cloud. Add 1-1 1/2 tbsp of starch (corn or arrowroot work great). Beat again until well mixed, spread into a 1/2" layer on a large baking sheet, and bake for 25 minutes. 🥚🍞 And trust me, the dairy-free caesar salad dressing from my cookbook is unmatched. It’s a crowd-pleaser and goes well with everything! Spread 2 tablespoons over your cloudbread and add your sautéed veggies or green on top 🥗 Don’t miss out on this amazing cookbook - get it now in the tiktok shop and link in my bio . 📚🛍️ I’m confident you’ll absolutely love it! ❤️ #HealthyEating #Cookbook #DeliciousRecipes #FitnessLifestyle #cloudbread #healthyrecipes #highproteinmeals #protein #dairyfreeglutenfree #pizza #mushroompizza #cloudbreadrecipe #lowcarb #lowcarbrecipes #volumeeating #nutrition #fitness ♬ original sound - NutritionBabe
Dok se to peče, pirja razne vrste gljiva na tavi s uljem avokada, mljevenim češnjakom, kokosovim aminokiselinama i začinima po izboru. Nakon što se smjesa ispekla, premazala ju je preljevom za Cezarovu salatu bez mliječnih proizvoda, a na vrh pizze stavila kuhane gljive, nasjeckani mladi luk i kriške rotkvice za malo hrskavosti.
"Ako pokušavate smršavjeti i jesti više proteina, bit ćete opsjednuti ovom pizzom od gljiva i, da, cijela pizza može biti jedna porcija", istaknula je u videu.