WESTON Rowe iz Nebraske posljednje tri godine slijedi prilično ekstreman oblik prehrane. Jede isključivo sirovo meso i ne planira prestati.
Na njegovom meniju su govedina, teletina, piletina i meso drugih životinja, a konzumira i njihove sirove organe. Sve proizvode nabavlja na lokalnim farmama.
"Fizički i psihički se osjećam bolje nego ikad u životu", rekao je Rowe, prenosi The Post.
S jelovnika je izbacio prerađenu hranu, a tjedno na svoje obroke troši oko 140 dolara. Pojede dva do tri obroka u danu, a doručkuje tri ili četiri sirova jaja i komad voća.
"Voće je jedna od rijetkih stvari koje jedem, a nisu na bazi mesa", ističe.
"Rekao bih da jedem 99 posto svježeg sirovog mesa i nikad se zbog toga nisam razbolio ili osjećao loše. Sve mi to govori da se isplati platiti više za najbolju i najhranjiviju hranu na svijetu, a zapravo u konačnici dolazim do sličnog iznosa koji sam trošio na nezdravu hranu", pojašnjava.
Na promjenu prehrane odlučio se jer se loše osjećao, nije imao energije i na tijelu su mu se počeli pojavljivati ekcemi. Jedna namirnica izazvala je mnogo kontroverzi. Sirova piletina povezuje se sa salmonelom, ali Rowe odmahuje rukom.
"Pojeo sam stotine kilograma sirove piletine i daleko sam od bilo kakve bolesti. Vjerujem da sirovo meso ima prirodnu ravnotežu bakterija koje djeluju u simbiozi s našim tijelima i služe svrsi", brani se.
Za ručak, najveći obrok u danu, pojede pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri sirova jaja. Za večeru dodaje i kuhani krumpir. Desert je sladoled napravljen od svježeg vrhnja, mlijeka, jaja i meda.
Omiljene namirnice su mu pileća jetra te govedina s maslacem i ovčjim mozgom. Sve jede bez ikakvih začina.
"Svi oko mene zaista prihvaćaju moje prehrambene navike i uvijek su zainteresirani kad za to čuju", zaključio je Rowe.