AKO ste se najeli češnjaka, jogurt bi vam mogao biti najbolji saveznik u borbi protiv neugodnog zadaha. Prema američkim znanstvenicima, jogurt od punomasnog mlijeka može spriječiti 99 posto kemikalija koje uzrokuju neugodan zadah uslijed konzumacije češnjaka.
Grčki jogurt, koji ima više proteina od većine drugih jogurta, mogao bi biti posebno učinkovit, napisali su znanstvenici u svom zaključku objavljenom u časopisu Molecules.
"Namirnice s visokim udjelom proteina trenutno su vrlo popularne, ali ono što dosad nije bilo toliko poznato je da se proteini mogu reklamirati kao dezodorans za dah", izjavila je profesorica Sheryl Barringer sa Sveučilišta Ohio State.
Prethodne studije otkrile su da u suzbijanju neugodnog zadaha mogu pomoći jabuke, menta i salata. Pretpostavlja se da isti učinak ima i jogurt, koji je u istraživanju miris neugodnih spojeva sirovog češnjaka smanjio za 99 posto, a kod prženog češnjaka za 94 posto.