Gastroenterolozi kažu da je ovo najgora hrana za zdravlje crijeva

Foto: Shutterstock

HRANA koju konzumiramo može itekako negativno utjecati na naše zdravlje, a kako objašnjavaju gastroenterolozi, postoje određene namirnice koje bismo trebali izbjegavati jer štete zdravlju naših crijeva te probave, ali i ostatka tijela, prenosi Mirror. Upravo su zbog toga odlučili izdvojiti hranu koju nikada ne jedu, a isto preporučuju i drugima.

Proteinske pločice

Kako objašnjavaju gastroenterolozi, iako su vrlo popularne i često ih mnogi dijetetičari ističu kao zdrave, proteinske pločice zapravo nisu nimalo dobre za zdravlje naših crijeva. Osim toga, također sadrže velike količine šećera i drugih aditiva koji negativno djeluju na naše zdravlje, a često dovode do probavnih smetnji poput zatvora, plinova ili nadutosti.

Bijeli kruh

Osim proteinskih pločica, velik broj gastroenterologa ne jede bijeli kruh. Kako kažu, ova, inače vrlo popularna namirnica, ima visoki udio ugljikohidrata te samim time dovodi do povišene razine šećera u krvi. Isto tako, njezina konzumacija nerijetko dovodi do grčeva u trbuhu te nadutosti, kao i neželjenog debljanja.

Crveno meso

Iako je crveno meso važan izvor esencijalnih vitamina i aminokiselina, gastroenterolozi kažu kako bismo s njegovom konzumacijom trebali pripaziti te je dozirati. Stvar je u tome što ova namirnica u kombinaciji s bakterijama koje se prirodno nalaze u ljudskim crijevima može dovesti do ateroskleroze, odnosno do nastanka plaka u arterijama koji često dovodi do bolesti srca i krvožilnog sustava.

Gazirana pića

Gazirana su pića nešto što gotovo svi gastroenterolozi izbjegavaju pod svaku cijenu, a isto to savjetuju i drugima. Kako objašnjavaju, ova su pića loša za zdravlje želuca i crijeva, a ujedno su i povezana s kroničnim stanjima poput dijabetesa i bolesti srca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.