Fitness trener za Index otkriva kako ostati fit za vrijeme blagdana

SVI dobro znamo da je Božić vrijeme slavlja, ali isto tako znamo i da bismo to vrijeme radije proveli bez dodatnih kilograma. Fitness trener Juraj Voloder kaže da možemo uživati u blagdanskom razdoblju i hrani koju ono donosi bez nakupljenih kilograma.

Naime, ako ste jedni od onih koji su uložili svoje vrijeme i trud u poboljšanje života kroz trening i pravilnu prehranu, sigurno se pitate kako "preživjeti" nadolazeće blagdane bez neke velike štete. Voloder je zato za Index izdvojio tri glavna savjeta koja će vam pomoći da uživate u blagdanima uz minimalnu štetu po vaše rezultate.

1. Budite aktivni

Kako savjetuje trener, tijekom blagdana trebali bismo biti što aktivniji. To nužno ne znači znojenje u teretani niti dizanje utega, dovoljna je tek neka tjelesna aktivnost kako bi naše tijelo što bolje ''reagiralo'' na povećani unos kalorija.

''Važno je da budete aktivni, a to ne moraju biti neke velike intenzivne aktivnosti. Šetajte, trenirajte, igrajte se s djecom. Nije bitno što točno radite, bitno je da ste u pokretu barem sat vremena u danu. Mislim da svi mogu toliko izdvojiti. Tako će tijelo moći bolje reagirati na povećani unos kalorija koji, nećemo se lagati, svi željno iščekujemo'', objašnjava trener.

2. Uživajte u hrani

Isto tako, trener objašnjava kako se ne trebate odricati omiljene hrane ovih blagdana, ali umjerenost je ključna.

''Ako već neko vrijeme radite na sebi i pazite na prehranu kako biste poboljšali svoje zdravlje i izgled, moguća je pojava grižnje savjesti i frustracija oko hrane koja se jede za vrijeme blagdana. Moj savjet je da pokušate svjesno uživati u toj hrani. Što to znači? To znači da si odredite period u tjednu gdje ćete malo smanjiti unos kalorija kako bi bez grižnje savjesti mogli uživati u hrani na druženjima s obitelji i prijateljima. Isto tako budite svjesni da blagdani ne potraju do polovice sljedeće godine, nego si odredite datum povratka na staru rutinu i nove rezultate'', govori Voloder.

3. Provedite kvalitetno vrijeme s obitelji

Kako biste ostali fit za vrijeme blagdana, to ne podrazumijeva samo fizičku aktivnost i umjerenost u unosu hrane, tvrdi fitness trener.

''Po meni, najbitniji savjet jest taj da tijekom ovih blagdana provedete kvalitetno vrijeme sa svojim najbližima - obitelji i prijateljima. Svi živimo vrlo ubrzan i stresan život koji ostavlja veliki trag na naše tijelo i um. Tako da je ovo idealno vrijeme za malo usporiti tempo i uz svoje najbliže napuniti se pozitivnom energijom kako bi sljedeća godina bila još uspješnija'', dodaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.