Čarobna kupka za mršavljenje i borbu protiv celulita od samo jednog sastojka

Foto: WeHeartIt/Instagram

AKO ste žena koja se želi riješiti viška kilograma, a posebno narančine kore, imamo divne vijesti za vas. 

Ljeto još uvijek traje pa iskoristite mogućnost uživanja u blagodatima hladne i slane morske vode, no njezina terapeutska svojstva bilo bi dobro preseliti i u svoj dom, odnosno kadu. 

Morska je sol od davnina znana po svojim terapeutskim svojstvima. Zato što ona nije samo jedan mineral, već se sastoji od kombinacije čak 80-ak važnih nutrijenata i elemenata u tragovima, dok se sol iz Mrtvog mora može podičiti još većom koncentracijom minerala i to posebno magnezija. 

Zbog svega toga, morska sol ima blagotvoran učinak djelujući kao antiseptik i antihistamin zbog čega je izvrsna za razne kožne probleme. No, to je tek mali dio njezine moći.  

Naime, zbog kombinacije minerala, morska sol savršeno djeluje i na površinski, ali i dubinski sloj tkiva kože. Sol savršeno izvlači vodu iz organizma te sprečava njezino nakupljanje. Zbog toga je naša koža nakon kupanja u moru elastičnija, čvršća, baršunastija, ali sol savršeno djeluje i na organizam jer istim principom "tjera" vodu van, savršeno nas pročišćava od toksina te osim kože, super čisti i jetru i bubrege. I zbog toga nas morska sol može učiniti mršavijima, a u kombinaciji s toplom vodom, njezin je učinak još bolji nego kad plivate u moru.

Zato ga preselite u svoju kupaonicu, nabavite čistu morsku sol i uživajte u učinkovitoj toploj kupki jer ćete od nje imati višestruke koristi. Osim ljepše kože, posebno ako patite od kožnih bolesti, topla morska kupka će vas u cijelosti pročistiti, omogućiti bolju cirkulaciju, brži metabolizam, a pozitivno će utjecati i na vaše raspoloženje. 

Osim što topla kupka dokazano smiruje, u kombinaciji s magnezijem iz morske soli, dodatno će djelovati protiv stresa te je super prirodan anti aging stimulans.   

Potrebno je u njoj uživati barem jednom tjedno, tako da u vrućoj vodi otopite od 300 do 500 grama morske soli i tek potom dodajte malo hladne, dok voda ne dostigne idealnu temperaturu od 35 do 37 stupnjeva. Uronite u kupku, uživajte barem 20 minuta do pola sata i pritom ne zaboravite na kožu koja stari najbrže - lice i dekolte. Namočite ručnik u slanu vodu te se s vremena na vrijeme malo umijte njime kako bi u tom periodu i područja iznad razine vode osjetila djelotvornost svih minerala iz morske soli. 

Nakon kupke obavezno rezervirajte još barem pola sata mira, da sol do kraja odradi svoje.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.